Om du trenger en deilig dessert som varmer på en kald vinterdag, er kanskje dette rette avslutteren på en middag. Her er en av mine favoritter som jeg har laget i mange år. En dessert som nesten lager seg selv.

 

BAKTE PÆRER I MARSALA OG KANEL

6 personer

Du trenger:

  • 6 pærer
  • 50 g usaltet smør,i rom temperatur
  • 100 g mykt brun sukker
  • 175 ml Marsala vin
  • 50 ml hvit vin
  • 2 kanelstenger, delt
  • creme fraiche

Slik gjør du:

  1. Varm opp ovnen til 180 C grader
  2. Kutt en liten skive av den runde delen av pærene,slik at de vill stå.
  3. Fjern stilken.
  4. Plasser dem på en ovn sikker panne/plate
  5. Ha smør over skinnet, og spre sukker over.
  6. Hell på Marsala og Hvit vin
  7. Stikk kanelstengene på hver pære.
  8. Dekk til med folie.
  9. Bakes i ovnen i 30 min.
  10. Fjern folien og skru ned ovnen til 150 C grader,fortsett i 30 min. inntil pærene er veldig møre. Etterfyll Marsalavin og hvirvin hvis det trenges.
  11. Servères varm med creme fraiche og saften av vinen.

Legg inn en kommentar

Kategori

Dessert, Matopplevelse, Oppskrift

Stikkord

, , , , , ,