Albrigtsen smilte fornøyd da jeg plantet denne retten foran han på middagsbordet. – En skikkelig rød-rett, smilte han. Vi var med ett tilbake til 70-tallet, og han begynte å synge på den gamle strofen; » -Dom säger Lasse är så liten, och hela värden är så stor, så det bästa han kan göra är och stanna der han bor….», den legendariske låta til Hoola Bandoola Band. En av de mange klassikere vi ble flasket opp på som unge, fremadstormende visesangere på Prelaten i Tromsø, og med sterke solidaritetsfølelser for all urettferdighet i verden. Det er klart at denne retten hadde blitt en «hit» på 70-tallet. Ikke bare er den rød, men den smaker like godt som alt vi kjempet for på 70-tallet.

Rødbeter med Balsamico og Roquefort

Forrett for 4 personer

Du trenger:

 • 4 middles store rødbeter
 • extra virgin olivenolje
 • 1-2 dl sesamfrø
 • olivenolje til å steke rødebeter
 • Balsamico eddik
 • En bit blåmuggost etter ønsket mengde. Jeg bruker helst Selbublå
 • ulike grønne salater, syreblader
 • salt og pepper

Slik gjør du:

 1. Skrell av skallet på rødbetene, og legg dem i en bit amuliniumsfolie. Ha 1 ss olje over, litt salt, og pakk den inn i folien.
 2. Bak rødbetene i ovnen i 40 min. på 180 grader.
 3. I en tørr panne har du i sesamfrøene, og steker dem på middels varme til de begynner å skifte farge. Salt og pepper over frøene. La dem avkjøles i en skål.
 4. Del de ovnsbakte rødbetene i passende biter, båter eller slik du liker at de er formet. Hell saften fra folien i en stekepanne, sammen med olivenolje. Stek rødbetene møre i pannen. Saltes og pepres. Skru ned varmen, og hell over litt balsamico. Vend rødbetene godt i denne blandingen.
 5. Anrettes på et fat med all saften fra pannen, og strø sesamfrøene over betene. Bryt osten opp i passende biter, og servér.
 6. Fordelen med denne retten, er at den kan gjøres helt ferdig på forhånd. Den skal serveres kald, eller temperert.

Om du ikke liker roquefort, kan du forandre til chevré eller feta, eller den osten du liker best. Du kan bytte ut sesamfrø med andre frø eller nøtter du liker. Du kan også utvide retten lett til å bli en større grønnsaksrett med andre salater, broccoli, spinat eller andre grønnsaker du liker. Jeg liker den først og fremst slik jeg har beskrevet den i oppskriften.

marinated-beetroot

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Forrett, Matopplevelse, Middag, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,