Knutekålsalat

Jeg må innrømme at Knutekål er en grønnsak jeg alltid har styrt unna. Mest fordi jeg aldri har skjønt hva jeg skal bruke den til. Men når jeg nå har vært innom TV-programmet «16 uker i helvete», og fått kjærlighet til alt det grønne i den gastronomiske verden, så er jeg åpen for alt. Knutekål er en spennende grønnsak, med mange muligheter, og i mitt tilfelle ble det til en liten salat, for å tenne mitt grønne hjerte. Dette kan enten være en hyggelig lunsjrett, eller som en del av en større middag. Du kan prøve den nå og eller til sommeren på terrassen. Denne overrasker.

KNUTEKÅL SALAT MED AGURK OG FLØTE DRESSING

Du trenger:

2 knutekål
1 agurk
2 ss kapers
1 sjalottløk
1 Kjørvel
1 dill bunt
2 dl olivenolje
1 dl fløte
1 dl melk
½ dl dillolje
2 ss sitronsaft
Salt og pepper

 

Slik gjør du:

1.Ha hele dill bunten oppi en Foodprosessor, sammen med olivenoljen. Kjør den i 2 min, til det har blandet seg godt.

2.Sikt oljen gjennom over på et lite glass eller beger. La den hvile i minst 1 time, før du bruker den. Skum av den grønne oljen i toppen med en skje, og ha dette over i en ny beholder, uten vannet som ligger på bunnen.

3.Skrell både knutekål og agurk, og bruk gjerne en mandolin for å skjære grønnsakene i tynne bånd. La dem ligge i isende vann i minst 20 min.

4.Hakk kapers og sjalottløk i små terninger, og legg det i en passende bolle eller skål.

5.Bruk en salatslynge, til å tørke knutekål og agurk, før du blander salaten i skålen,  sammen med kapers og sjalottløken.

6.Bland fløte og melk i en ny skål, og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Smaken skal være syrlig.Hell dill oljen over, og rør om. Den skal skille seg.

7. Anrett salaten med sjalottløk og kapers først på fat, deretter heller du fløte dressingen over.

8. Topp det hele med Kjørvel og litt raspet sistronskall.

Bli med på praten! 6 kommentarer

  1. Skulle ha smakt den, men da uten fløte, dill og sitron. Allergisk mot sitron.

    Svar
  2. Hei Jørn håper alt står bra til og att midjen minker! Testet salaten din og den var digg, kanskje sette den på menyen på herr og fru Teie, uansett gøy om vi kunne funnet på noe sammen mot sommeren, ha en super kveld
    Hilsen Christian Wernersen Herr og fru Teie

    Svar

Legg inn en kommentar

Kategori

Forrett, Matopplevelse, Mine største gastronomiske opplevelser, Oppskrift, Råvarer, Sunnhet

Stikkord

, , , , , , , , , , ,