Min interesse for mat ble vekket på slutten av 80-tallet etter å ha turnert landet rundt og fått min dose med stusselige matopplevelser. Jeg bestemte meg for å gjøre et dypdykk i matverden, og byttet ut krimbøker med kokebøker, noe som raskt utviklet seg til en besettelse, og senere en livsstil. Siden har jeg vært på evig jakt etter det perfekte måltidet. På stadig søken etter den råvaren, retten, og vinen som kan gi meg det kulinariske kicket, og få meg til å utbryte: Wow, dette e f… mæ det beste æ har smakt i heile mitt liv!” ..og jeg simpelthen digger kjøkkenduppetitter som forenkler veien dit.

På Trøffelhelt vil jeg skrive om det som opptar meg innen den gastronomiske verden. Jeg lover deg alt fra enkle hverdagsretter til kompliserte festmåltider, tips og triks til matlagingen, og det siste innen matverden av kjøkkenverktøy, råvarer og produkter. Jeg vil også publisere intervjuer med dyktige kokker og andre kjente personligheter knyttet opp til mat. Jeg må fremheve at jeg ikke er sponset av noen produsenter. Alt jeg skriver om er gjort av ren entusiasme og glede.

I de siste årene har mitt tidligere hjerteinfarkt, gradvis fraktet meg inn i en umulig gastronomisk situasjon. Dvs. at jeg kan ikke lenger spise alt som faller meg inn. Jeg må ta hensyn til en aldrende kropp, og som trenger pleie i retning av et sunnere kosthold. Det hele startet for vel 2 år siden, da en tidligere politimann spurte meg om min helse situasjon, og om hvilke helsekost produkter jeg brukte.  Hæ…?, tenkte jeg i flere sekunder. Hva er det han spør om? Helsekost? Shit, helsekost og helsekostbutikker, har jeg alltid styrt lengst mulig unna. Har alltid tenkt at de som driver med sånt, tilhører ei egen sekt. Men så kom jeg på at jeg spiser jo Omega-3 hver eneste dag. Da mente han tidligere politimannen, at han hadde et produkt som var mye bedre enn det jeg inntok. Da ble skepsisen min tredoblet. Så ble jeg introdusert til Zinzino produktene, som starter med en blodprøve test, og målinger fra Vitas-laboratorium. Jeg ble nå også kjent med historier fra Vitenskapen, om prosessert mat og alle tilsetninger produsenter har tilført det meste av maten vi spiser, for å gjøre den mer holdbar og ofte mer kommersiell osv. Det er dette som har gitt oss moderne mennesker et dårlig interiør, i form av utallige livsstilsykdommer. Jeg tok blodprøven, og fant raskt ut at, jeg som hadde spist Omega-3 hver dag i 16 år, nesten ikke hadde spor av Omega-3 eller de viktige fettsyrene som kroppen vår trenger. Store spørsmål dukket opp i hodet mitt, og nå kastet jeg meg ut i dette. Jeg begynte med engang å spise disse produktene, og kortversjonen er at, etter 2 år med disse produktene, har livet mitt blitt forandret.

Blodprøvene mine viser positive resultater. Og jeg kunne raskt begynne nedtrappingen av noen hjertemedisiner. Rett etter dette, ble jeg også invitert med i TV-programmet «16 Weeks of Hell». Kombinasjonen av Zinzino produktene jeg bruker, og det jeg lærte gjennom TV-programmet, har gitt meg ei helt ny innstilling til livet. Min gastronomiske verden har nå utviklet seg til en helt ny hverdag, og det betyr en sunnere livsstil. Jeg tenker mer på hva jeg putter i kroppen min nå, enn jeg gjorde før. Jeg er ikke blitt fanatisk, eller noe, men helsen og ønsket om et lengre og bedre liv teller mye. Jeg vet at jeg sikkert kommer til «å sprekke flere ganger», men så lenge jeg har kontroll på «skipet mitt», vet jeg at jeg kan holde meg flytende en god stund til. Jeg vet nå hvordan jeg kan regulere inntakene mine hvis jeg sprekker. Jeg har lært meg knepene, for å balansere lasten min. Derfor vil jeg også prøve å fokusere på oppskrifter med en sunnere retning.

Jeg vil trekke frem mine fantastiske medhjelperne. De hjelper meg med å holde styr på alle data-tekniske sider ved denne bloggen. Først var det Jan Villard som fikk meg i gang, og nå er det fantastiske Lars Rickhard Horgmo, som alltid er på plass for å hjelpe meg med uløselige problemer. Du vet, problemene kommer alltid om natta, eller i helgene, og det er jo da en fyr som jeg finner på å legge ut en oppskrift.Da er Lars mannen som aldri «sover». Han er «Verdens-beste-mat-interesserte» medhjelper.  Min datter Kine Nymo skriver tekstene sammen med meg, og fotografene Trygve Indrelid og Jan Kraft har bidratt med vakre bilder. Jeg håper at du vil fortsette å la deg inspirere. jørn hoel

Bildet er fra https://www.dariocecchini.com/dariocecchini/en/