jørn_gaggia

Iskremen på slutten av måltidet er et høydepunkt både for store og små. Alle finner frem smilet når isen lander på bordet, det er en sikker humørspreder. God is er også bedre enn dårlig is, og selv om dårlig is er bedre enn ingen is, er det mulig å lage kvalitetsis alá Italiensk gelato hjemme på ditt eget kjøkken, og her gir vi dere her noen vinneroppskrifter.

Det er selvfølgelig fullt mulig å lage iskrem uten iskremmaskin, men tro meg, resultatet blir faktisk enda bedre med maskin. I tillegg er det uhyre lettvint. Etter å ha gjort ferdig basisen til isen og satt den i kjøleskapet til avkjøling, så er det veldig godt med en maskin som kan startes mot slutten av middagen. Den lager seg selv, blir helt fersk, og smaker deretter.

Jeg har selv hatt den samme iskremmaskinen fra Gaggia i 15 år, og det til stor glede for både store og små. Hver eneste gang den har vært i bruk, har resultatene blitt legendariske. Middagsgjestene lar seg alltid imponere over enten en liten sorbet som hvilerett, eller en nydelig iskrem som avslutning på måltidet, og for den som lager isen, er det superenkelt.

Jeg har laget multeiskrem hver eneste jul siden jeg kjøpte maskinen, og det er nå blitt en klassiker i familien, slik at barna mine stadig diskuterer hvem som skal arve min ”iskalde, lille italiener”. Jeg anbefaler alle kjøkkenelskere å skaffe seg en slik iskremmaskin. Den går aldri ut på dato, og leverer alltid.

Jørn Hoels Molteis

på nordnorsk og italiensk manèr

6 STORE PORSJONER

  • 900 ml FLØTE
  • 450 ml  MELK
  • 2 FRISKE VANILJE STENGER
  • 8 EGGE PLOMMER
  • 175 G SUKKER
  • 1 l Usukret multebær
  • 1 glass Luksus molter fra Rolvsøy i Finmark

1. HA MELK OG FLØTE I EN STOR PANNE.

DEL VANILJE STENGENE PÅ LANGS, OG SKRAP VANILJE FRØENE AV STENGENE OPPI PANNEN. HA DERETTER STENGENE OPPI.

2. MENS DETTE VARMES OPP, VISPER DU EGGEPLOMMEN OG SUKKER SAMMEN I EN EGEN BOLLE, SAKTE I  CA.10 MIN. TIL DET ER BLEKT OG TYKT.

3. HA LITT AV DEN VARME KREM BLANDINGEN(MELK, FLØTE OG VANILJE) OVER I EGGEDOSISEN, OG BLAND DETTE. DETTE FOR AT EGGEDOSISEN SKAL BINDE SEG GRADVIS TIL KREM BLANDINGEN. PISK HELE TIDEN, OG HA I GRADVIS LITT ETTER LITT.

NÅR ALT ER BLANDET, HELLES BLANDINGEN TILBAKE I PANNEN, OG  KOK OVER LAV VARME.

4. NÅR DET NESTEN NÅR KOKEPUNKTET OG ER TYKT, HELLES DETTE OVER I EN BOLLE TIL AVKJØLING.

5. HA MULTEBÆREN I EN GRYTE, OG GI DET ET FORSIKTIG OPPKOK.

BRUK SIL, OG PRESS SAFTEN UT AV BÆRA, OG HELL SAFTEN OVER I ISBLANDINGEN. DET ER BARE SAFTEN DU SKAL BRUKE. RØR OM, OG SETT TIL AVKJØLING.

6. OM DU IKKE HAR IS MASKIN, ER DET VELDIG VIKTIG Å RØRE I ISEN HVER HALVTIME, HELT TIL DEN FRYSER HELT. ELLERS KAN DET OPPSTÅ SMÅ ISKLUMPER I ISEN.

PYNT GJERNE MED LUKSUSMOLTER OG OM DU VIL GJØRE DET EKSTRA FINT, SERVERES ISEN I SKÅLER LAGET AV SJOKOLADE, SOM PÅ BILDET…

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Dessert, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , , , , ,