18. desember 2013

Årets Juleøl

Historien bak ølmerket Coisbo startet med den danske politimannen Anders Coisbo og hans lidenskap for spesialøl. Han begynte med ølbrygging ved kjøkkenbordet, og har hatt en eventyrlig suksess som har spredt seg til flere land. Ølet hans er brygget med kjærlighet, og byr på smaksopplevelser av de sjeldne.

Lekkert og godt, veldig godt!

Lekkert og godt, veldig godt!

Flaskene har et lekkert retrodesign som for engangs skyld komplimenterer, og ikke ødelegger for bordpynten til kona.

Coisbo Christmas Ale ble nylig kåret til Danmarks suverent beste juleøl for 3. år på rad, og nå som jeg selv har fått smake, må jeg bare dele denne gudegaven av et øl med andre ølentusiaster og livsnytere der ute. Dette er det fresheste juleølet jeg har smakt på lenge, med deilig, gyllent skum og perfekt balanse mellom søtt og bittert.

Som navnet tilsier - perfekt til pinnekjøtt!

Som navnet tilsier – perfekt til pinnekjøtt!

Coisbo Weissbier Pinnekjøttøl er et annet sesongøl, som virkelig slår an hos både kjennere og undertegnede. Dette er et deilig friskt hveteøl, noe mørkere og med et lett røykpreg som passer perfekt til pinnekjøtt og annen salt og fet julemat.

Begge ølene vil passe ypperlig til det meste som står på årets julemeny. Dessuten har flaskene et lekkert retrodesign som for engangs skyld komplimenterer, og ikke ødelegger for bordpynten til kona. Det betyr god stemming. For jula handler tross alt om å glede hverandre, sant? “Happy wife, happy life!”

Jeg har har valgt disse to, sammen med Hellstrøms juleakevitt som mine juledrikker. De to førstnevnte finnes i i utvalgte polutsalg (se under) og kan ellers bestilles på Vinmonopolet. Skal du prøve noe nytt i år, vil det ikke overaske meg om du vil skape nye øltradisjoner for mange år fremover.

Disse polutsalgene har Coisbo Christmas Ale i hyllene.

Disse polutsalgene har Coisbo Weissbier Pinnekjøttøl i hyllene.

Jørn

Bli med på praten! 1 kommentar

  1. […] Før vi slipper øl, må jeg trekke frem en helt fersk favoritt til Pinnekjøtt med det deililg ujålete navnet, Pinnekjøttøl. Dette er en øl fra det lille danske bryggeriet Coisbo (fås på store polutsalg). Perfekt balansert, bløt i smaken deilig sødme uten å bli for søt. Perfekt match! Les hva Trøffelhelten Jørn Hoel har å si om Coisbo ølet. […]

    Svar

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Annet, Vin