Om du leter etter en gave til din kjæreste? En som som elsker å være på kjøkkenet å lage mat? En som hele tiden leter etter ny inspirasjon og etter kvalitet? Da er det ingen tvil om at det er en Thermomix som er svaret. Dette er nemlig maskinen for alle anledninger. Maskinen som forandrer både kjøkkenet og din kjæreste, og frembringer gløden i kjøkkenkunsten.

Hun ønsket seg tomatsuppe kvart over åtte

Thermomix er verdens mest avanserte kjøkkenmaskin, og erstatter en rekke andre kjøkkenmaskiner. Den finnes på alle moderne superrestauranter verden rundt, og hjemme hos meg. Jeg fikk den for et par år siden, og ga meg det siste «boostet» jeg trengte i matlagingen. Den inspirerer deg til å prøve ut både enkle oppgaver, og etterhvert svært kompliserte. Det fantastiske er at en slik avansert maskin kan være så enkel å betjene. Det første jeg gjorde var å lage en perfekt bérnaisesaus. Deretter spurte jeg min kone om hun kunne tenkt seg suppe til kvelds, og til hvilket klokkeslett. Hun ønsket seg tomatsuppe kvart over åtte, og dermed hadde jeg alle ingrediensene oppi, skrudde på Thermomixen, og satte meg foran TV’n i stua. Noen timer senere hørte jeg alarmen som sa at suppen var klar, men nå ville min kone plutselig ha pølsebiter oppi. Jeg delte kjapt et par pølser i biter, og hadde oppi. Så trykket jeg på en ny knapp på vidundermaskinen. Knivene  i beholderen begynte nå å rotere rolig i motsatt retning. Liksom bare for å kjæle med pølsebitene til de var blitt varme. Snart fikk min kone servert en perfekt tomatsuppe med pølsebiter. For et kick, både for henne og meg. Senere har jeg beveget meg i langt mer kompliserte matretninger på min polulære maskin. Så av erfaring, det er denne du gir en afisionado i gave. Lykke til, og god jul.

jørn

Du får kjøpt den hos Handberg Engros AS

Bli med på praten! 11 kommentarer

 1. Hei Jørn, takk for omtalen. Jeg lurer og lurer på om jeg skal kjøpe meg en Thermomix, men er litt redd for at det blir nok en «dings» som blir stående i skapet etter at den første begeistringen har gitt seg. Bruker du din fortsatt regelmessig, og føler du at du fortsatt har god bruk for den? Alternativet mitt er en Kenwood Cooking Chef (den med induksjonsplate) det er jo også en feiandes flott maskin:-)

  Mvh
  Pål-Erik

  PS: kul blogg forresten, min første dag her i dag.

  Svar
  • Hei Pål-Erik,
   takk for mail og at du liker sidene. Vanskelig avgjørelse å ta vedr. Thermomix, men min erfaring er at om jeg hadde mer plass på kjøkkenet, ville den stått oppe hele tiden. Jeg har veldig liten kjøkkenplass, også fordi jeg har 2 kaffe maskiner stående fremme hele tiden, 1 Gaggia espresso og 1 Tim Wendelboe Wilfa Svart Manuell. Thermomix er en usedvanlig maskin og jeg tror man blir avhengig av den om man har mulighet til å ha den fremme på benken, eller i nærheten. Jeg har flere maskiner jeg må «hanke frem» når de skal brukes. F.eks. Sous-Vide og iskrem maskin osv.Hvis du bor i Oslo området, ville jeg tatt turen bort til Ola Handberg og prøvd maskinen. I hvertfall fått en dem på den. Den er syk bra. Jørn

   Svar
 2. Hei
  Flott side. :-). Jeg har en Thermomix og er storfornøyd. Jeg koker til og med eggene mine i den. Har du noen oppskrifter for bruk av maskinen som du kunne delt på din side?
  Alt er så enkelt med maskinen. På tre – fire sekund har jeg hakket løk, hvittøk og andre ting. Jeg lager brøddeig også i maskinen med stort hell. Alle burde ha denne i sin husholdning. Den er verdt prisen. Største fordelen er at jeg vet nøyaktig hva jeg spiser. Maten lages mens jeg holder på med andre ting. Utrolig lettvint å få god mat etter en lang arbeidsdag.

  Svar
  • Hei,
   tusen takk for utrolig fin melding. Kult å høre om andre som har en stor følelse for Thermomix.God idé med å utveksle oppskrifter. Jeg skal se gjennom mine, og absolutt legge ut. Om du har noen, så tar jeg imot det også. Kanskje en idé å lage en egen spalte på Thermomix og anskje Sousvide? Har du prøvd sist nevnte?
   Jørn

   Svar
   • Hei igjen. Sousvide har jeg bare hørt om, ikke sett i bruk. Skal absolutt sjekke. Min mann har brukt Thermomix i mange år, fra den første utgaven omtrent, det er han som alltid har ELSKET
    å lage mat, høre på musikk og ha litt i glasset under seansen :-). Han har introdusert meg til dette vidunderet av en maskin og plutselig syntes jeg det var gøy på kjøkkenet også. Vi har mange oppskrifter vi kan dele med deg. Kommer etterhvert. En egen spalte høres spennendes ut. Kanskje flere melder seg på. Så på Aktuelt i går. Lykke til med prosjektet ditt og løpingen 31.mai. Jeg skal følge med.
    Bente

 3. Hei. Lurte på om du kunne oplyse meg om prisen på Thermomix’en?

  Svar
 4. Har hatt maskinen en stund og bruker den daglig til smooties. Mye bedre en blenderen som nå er pensjonert.
  Hadde vært kjempefint med oppskrifter i en egen spalte. 😀

  Svar
  • Hei og tusen takk for innlegg. Vi jobber med muligheten for å ta inn innsendte oppskrifter til de ulike temaene, og Thermomix er absolutt én av dem. Jørn

   Svar
 5. Hei Pål, har hatt min Thermomix i flere år og den brukes hver uke. En fantastisk maskin!!!

  Svar

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Duppeditter, Matopplevelse

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , ,