80-tallets største popdiva var utvilsomt Torhild Sivertsen i superbandet Tomboy. Vi husker henne som den tøffe og blide entertaineren, med enorm utstråling og solid stemmekapasitet. Etter Tomboy-perioden, var Torhild frontfigur i Notodden Bluesband i mange år, for så og gire det hele ned til duo-opptredener med sin ektemann og pianist Per Hansmark. Torhild Sivertsen er som en god vin vi alle elsker, hun blir bare bedre med årene. Og for en kvinne! De siste 10-15 årene har hun i tillegg jobbet som profesjonell kokk i Bergen. En meget dyktig sådan. Og siden musikk og mat hører sammen, har vi utfordret henne til å lage hennes Topp 5 beste låter til matlaging.Jørn

Torhilds begrunnelse for låtvalget:

Utrolig herlige låter som inspirerer, alle på hvert sitt vis. John Mayers låt har tidenes mest minimalistiske fantastiske gitarsolo! Etta har fulgt meg i alle år, og jeg stod på kjøkkenet og tilberedte entrecote da jeg fikk beskjeden om at hun hadde takket for seg. Tårene trillet. For ei DAME og for en STEMME. Coldplay er bandet som brakte frem den sunne melankolikeren i meg. Paradice er sentimentalt storslått! Emilie seiler opp som et utrolig låtskrivertalent og har en stemme som rett og slett gjør meg glad. Florence ser ut som en isdronning, men skriver tekster som smelter det kaldeste hjerte, og for en vidunderlig stemme, så mye kraft og sjel! Samtidig er jeg så heldig å få bo sammen med en eminent pianist, og det jeg liker aller best, er når jeg står ved grytene og Per sitter ved flygelet og spiller for meg. Der ligger kimen til en perfekt kveld.

Ønsker Trøffelheltene alt godt!

Klem Torhild

Torhild Sivertsens Topp 5 låter til matlaging:

  1. Cry like a rainy day – Etta James
  2. Paradice – Coldplay
  3. Daddy – Emilie
  4. Shake it out – Florence and the machine
  5. Gravity – John Mayer

Her er listen på Spotify (minus Daddy m/Emilie, den lå desverre ikke på Spotify)

torhild sivertsen

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Historier, Topp 5 musikkliste til matlaging

Stikkord

, , , , , , , , , ,