Om du trenger en deilig dessert som varmer på en kald vinterdag, er kanskje dette rette avslutteren på en middag. Her er en av mine favoritter som jeg har laget i mange år. En dessert som nesten lager seg selv.

 

BAKTE PÆRER I MARSALA OG KANEL

6 personer

Du trenger:

  • 6 pærer
  • 50 g usaltet smør,i rom temperatur
  • 100 g mykt brun sukker
  • 175 ml Marsala vin
  • 50 ml hvit vin
  • 2 kanelstenger, delt
  • creme fraiche

Slik gjør du:

  1. Varm opp ovnen til 180 C grader
  2. Kutt en liten skive av den runde delen av pærene,slik at de vill stå.
  3. Fjern stilken.
  4. Plasser dem på en ovn sikker panne/plate
  5. Ha smør over skinnet, og spre sukker over.
  6. Hell på Marsala og Hvit vin
  7. Stikk kanelstengene på hver pære.
  8. Dekk til med folie.
  9. Bakes i ovnen i 30 min.
  10. Fjern folien og skru ned ovnen til 150 C grader,fortsett i 30 min. inntil pærene er veldig møre. Etterfyll Marsalavin og hvirvin hvis det trenges.
  11. Servères varm med creme fraiche og saften av vinen.

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategori

Dessert, Matopplevelse, Oppskrift

Stikkord

, , , , , ,