Denne oppskriften gjør andebrystet til kveldens store helt. Kombinasjonen timian, honning, koriander, stjerneanis, og epler er rett og slett fantastisk, og gjør opplevelsen perfekt.

Klassisk and med appelsinsaus, kirsebærsaus og rødvinsaus er vante kjenninger, men til denne retten er det greit å la honningglasuren få blande seg med stekesjyen. Prøv dette i helgen, for meg funker det hver gang.

images-2

Stekt andebryst med honningglasur og eplepure

Du trenger (4 personer):

 • 3 -4 andebryst ( ca.200 g pr.person)
 • 4 grønne epler
 • 2 ss vann
 • 1 ss smør
 • 1 sitron
 • 2,5 dl flytende akacie honning
 • 3 stjerneanis
 • 1-2 ss koriander frø, grov knust i morter
 • 5-6 friske timianstenger
 • extra virgin olivenolje

Slik gjør du:

 1. Skjær rutemønster på fettsiden av andebrystene, og ha salt og pepper på begge sidene. Legg friske timianstenger over, og hell litt extra virgin olivenolje over filetene. La det ligge og trekke inn i brystene.
 2. Skrell eplene, og del dem i tynne skiver, helt inn til kjernehuset. Del skivene i mindre biter.
 3. Ha vann og smør i en liten kasserolle, og legg eplene oppi. Press saften av en halv sitron oppi, og sett på lokk. Kokes i ca. 5 min. Til de er møre.
 4. Kjør det deretter i en blender, til det er en myk puré. Bruk dørslag til å presse gjennom puréen til den er finere, og eventuelle biter taes bort. Legg over i en skål, og holdes lunt.
 5. Ha honning, stjerneanis og koriander frø i en liten kasserolle. Gi et oppkok, og la det koke til det reduseres til ca. halvparten.
 6. Stek andebrystene med fettsiden ned i stekepannen til de er godt stekt, snu og skru ned varmen. Når de nærmer seg ferdigstekt, smøres honningblandingen rikelig over brystene på fettsiden.
 7. La filetene hvile noen minutter før du deler dem i sentimetertykke skiver.
 8. Ved anretning kan man legge ruccola eller annen salat først på tallerkenen, så filetene, og smør gjerne litt mer honning over hvis det ønskes. Ha én eller to store skjéer med eplepuré på tallerkenen. Lykke til.

Bli med på praten! 6 kommentarer

 1. Da skal denne testes i morgen. Noen anbefalinger om vin her?

  Mvh
  Jan

  Svar
  • Hei, takk for mail. Jeg elsker røde burgundere generelt, og det er kanskje derfor jeg lager så ofte fugl, fordi det er en fin match.Selvfølgelig avhengig av tilbehøret. Viner fra Nord-Rhone er også bra til fugl, og noen sverger til Piemonte og til og med Sangiovese fra Toscana. Personlig liker jeg burgundere. Spent på å høre om du blir fornøyd med resultatet. Lykke til.jørn

   Svar
   • Ble nok litt helt tror jeg. Dette var bare «kanon» som de sier i øst. Ville nok ha tatt 1-2 epler ekstra til puréen neste gang. En «Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune» passet bra til denne. Denne blir med meg videre.

    Takk for tipset!

    Jan

   • Så utrolig kult å høre. Nå fikk jeg lyst på det igjen. Har akkurat kommet tilbake på hotellet etter sen konsert med Steinar Albrigtsen, sulten og klar for en rødvin, men det bobler ikke over av tilbud sent på en lørdagsnatt i Fauske.Jørn

 2. Tok med meg nån venna på hytta i helga, og da slo den her retten verkelig ann! Det va ikke siste gang det her vart laga før å sei det sånn 🙂 Både enkelt og godt! Eplepure’en va jo en vinner som tilbehør, den va fresk og god i lamme mektig kjøtt, søt honning og en lett ruccolasalat! Brukt den oppskrifta di på blåskjell tel forrett, og en sjokolademousse og en fruktsalat med chilli og appelsinlake som avslutning! Gjestan vart fornøyd! Ungdommen kan (og ska) kos seg på tur! Mye god mat, og mange gode forslag på sia her!

  Svar

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Middag, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , , , , , , ,