
30. januar 2014 — Jørn Hoel
Blåskjell på Vulkan
Har funnet meg et favorittspisested på Mathallen i Oslo. På Vulkanfisk er det alltid ferske og gode råvarer, siden de også har utsalg av fiskevarer. Jeg elsker å spise her fordi maten er nydelig, og så yrer det av liv og stemning i mathallen. Her er en av favorittene de har på menyen om dagen.
VULKANFISK BLÅSKJELL
Du trenger:
- 1 kg blåskjell
- 1/2 fennikel, finhakket
- 1 sjalottløk, finhakket
- 2 dl hvitvin
- Fersk timian
- Rapsolje
- Hvitløksolje
Slik gjør du:
- Fres fennikel og sjalottløk i rapsolje til de blir blanke, sammen med fersk timian.
- Tilsett blåskjellene og vend sammen med grønnsakene.
- Tilsett hvitløksolje og hvitvin og la det dampe under lokk 4-5 minutter.
- Anrett blåskjellene i dype tallerkener og hell blåskjellkraften sammen med grønnsakene over blåskjellene.
- Garner med bladpersille.