Trøffelhelt anbefaler:

PONTE Prosecco Frizzante DOC Treviso

Ponte Day2

Prosecco har truffet Norge med en pang og er i ferd med å parkere Spanske Cava fullstendig.

Prosecco er Italias boblevann med et større og større utvalg på polet. I motsetning til Cava, så er dette en endruevin, laget på druen Glera.

Jeg har drukket prosecco i mange år, men etter at jeg kom over Ponte Prosecco Frizzante så har den blitt et fast følge. Jeg ble kjent med den for et par år siden, på en stor fest i Oslo som kollega Jan arrangerte. Smaksløkene ble noe bedøvet akkurat denne kvelden, men den falt liksom på plass på et merkelig vis. Proseccoene med de små fløyelsmyke boblene er bare helt nydelig å drikke, og drikke, og drikke. Til et mer rolig lag er den perfekt til Apertif, til fiskebaserte forretter, til salater og andre lettere letter. Jeg har smakt mange Proseccoer i Norge og er helt sikker på at jeg syntes dette er den beste av dem alle. Prisen er det heller ikke noe å si på (130,-).

Prosecco Frizzante betyr mindre bobler. Motstykket er Spumante med mer distingte større bobler. Du blir ikke gæren i systemet av Frizzante. Den slår ikke ihjel mat og er mildere på hodet om det skulle blir både sent og mye.

En klar anbefaling fra Trøffelhelt!

Ponte PROS_frizzante spagoDrue: Prosecco (Glera)

Kommer fra området ved elven Piave i Treviso distriktet. Sitrongul med refleksjon av grønt. Lukter av frukt og blomster med hint av grønne urter. Fløyelsmyk og lett. Perfekt alene, som aperitiff eller til lett mat.

Pris: 129,90
Art.no. 9396901 (basisutvalget)
Alkohol: 10,5%
Serveringstemperatur 8-10°C

Produsent: Viticoltori Ponte, www.viticoltoriponte.it

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Bobler, Hvitvin, Vin

Stikkord

, , , , ,