KVEITECEVICHE MED EPLE OG AVOKADO

(Forrett til 4 personer)

  • 1 kveite filet(500 g), skåret i tynne skiver
  • 1 liten rabarbra stang eller Reddik
  • 1 liten nepe
  • 1 lys salatløk
  • limesaft
  • salt
  • olivenolje
  • noen havesyreblader eller baby spinat
  • litt syregress

SLIK GJØR DU:

Skjær kveita i tynne skiver. Marinér kveita i lime saft i min. 1 time. Ha etterpå litt salt og litt extra virgin olje.

Skyll reddik skjær den i tynne skiver. Legg i is vann.

Skjær nepe i en firkantet blokk og lag tynne skiver på en mandolin. Legg i kaldt vann i ca.10 min. Til de er deilig sprø.

Anrett kveita oppå eple-avokado salat, og pynt med nepe, rabarbra, løkringer, hagesyre og gressyre.

EPLE-AVOKADOSALAT:

  • 2 grønne epler
  • 2 avokado
  • limesaft
  • 1 hvitløkfedd
  • extra virgin olje
  • 1 bunt bladpersille
  • salt

SLIK GJØR DU:

Skrell epler og avokado og skjær i små terninger (brunoise). Mariner med noen dråper limesaft.

(Saus – persillepuré)

Finhakk hvitløk, og bland med olje.

Rens persillen, og kok den mør i saltet vann i ca. 5 min. Ha i blender til en fin puré. (Stavmixer med høyt glass).

Vend epler, avokado og persillepuré sammen, og smak til med salt og hvitløksolje.

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategori

Forrett, Oppskrift