
Kveiteceviche med eple og avocado
KVEITECEVICHE MED EPLE OG AVOKADO
(Forrett til 4 personer)
- 1 kveite filet(500 g), skåret i tynne skiver
- 1 liten rabarbra stang eller Reddik
- 1 liten nepe
- 1 lys salatløk
- limesaft
- salt
- olivenolje
- noen havesyreblader eller baby spinat
- litt syregress
SLIK GJØR DU:
Skjær kveita i tynne skiver. Marinér kveita i lime saft i min. 1 time. Ha etterpå litt salt og litt extra virgin olje.
Skyll reddik skjær den i tynne skiver. Legg i is vann.
Skjær nepe i en firkantet blokk og lag tynne skiver på en mandolin. Legg i kaldt vann i ca.10 min. Til de er deilig sprø.
Anrett kveita oppå eple-avokado salat, og pynt med nepe, rabarbra, løkringer, hagesyre og gressyre.
EPLE-AVOKADOSALAT:
- 2 grønne epler
- 2 avokado
- limesaft
- 1 hvitløkfedd
- extra virgin olje
- 1 bunt bladpersille
- salt
SLIK GJØR DU:
Skrell epler og avokado og skjær i små terninger (brunoise). Mariner med noen dråper limesaft.
(Saus – persillepuré)
Finhakk hvitløk, og bland med olje.
Rens persillen, og kok den mør i saltet vann i ca. 5 min. Ha i blender til en fin puré. (Stavmixer med høyt glass).
Vend epler, avokado og persillepuré sammen, og smak til med salt og hvitløksolje.