10. desember 2013

Gjestekokk hos Vulkanfisk

Vi er heldig som har kontorer på Vulkan. 10 skritt over gaten og vi står midt i mathallen, et lite kulinarisk mekka med mange fristelser og gode lunsjsteder. Vi har vært igjennom alle spisesteder (minst en gang). Vulkanfisk er an av favorittene med fantastiske råvarer, enkle og rene retter. Nydelig fiskesuppe, perfekt fish&chips, velsmakende Sushi med mer. Vel verd et besøk altså, men nå ville Jørn ha Ceviche på menyen.

Fisken skal syrebades i limesaft

Fisken skal syrebades i limesaft. Foto, Jan Villard

Jørn har mange gode oppskrifter som han deler med heldige utvalgte. I dette tilfellet ble Vulkanfisk tipset om å servere Ceviche. Ikke bare leverte han oppskriften, men han tok på forkle, laget og serverte ansatte og noen heldige forbipasserende til stor jubel. Det gjenstår å se om Jørns Ceviche blir fast innslag på menyen freomver, men under finner du i hvertfall oppskriften om du selv har lyst til å prøve deg.

Ceviche er en deilig smårett som kan lages utallige varianter av. Utgangspunktet er rå fisk som syrekokes i lime og serveres sammen med egnet tilbehør. Jørns Kveiteceviche er fantastisk god. Prøv selv!

KVEITECEVICHE MED EPLE OG AVOKADO

(Forrett til 4 personer)

  • 1 kveite filet(500 g), skåret i tynne skiver
  • 1 liten rabarbra stang eller Reddik
  • 1 liten nepe
  • 1 lys salatløk
  • limesaft
  • salt
  • olivenolje
  • noen havesyreblader eller baby spinat
  • litt syregress

SLIK GJØR DU:

Skjær kveita i tynne skiver. Marinér kveita i lime saft i min. 1 time. Ha etterpå litt salt og litt extra virgin olje.

Skyll reddik skjær den i tynne skiver. Legg i is vann.

Skjær nepe i en firkantet blokk og lag tynne skiver på en mandolin. Legg i kaldt vann i ca.10 min. Til de er deilig sprø.

Anrett kveita oppå eple-avokado salat, og pynt med nepe, rabarbra, løkringer, hagesyre og gressyre.

EPLE-AVOKADOSALAT:

  • 2 grønne epler
  • 2 avokado
  • limesaft
  • 1 hvitløkfedd
  • extra virgin olje
  • 1 bunt bladpersille
  • salt

SLIK GJØR DU:

Skrell epler og avokado og skjær i små terninger (brunoise). Mariner med noen dråper limesaft.

(Saus – persillepuré)

Finhakk hvitløk, og bland med olje.

Rens persillen, og kok den mør i saltet vann i ca. 5 min. Ha i blender til en fin puré. (Stavmixer med høyt glass).

Vend epler, avokado og persillepuré sammen, og smak til med salt og hvitløksolje.

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategori

Historier, Spisesteder