Denne oppskriften fant jeg i en gammel fransk kokebok da jeg begynte å koke på eget kjøkken for 30 år siden. Oppskriften gir en lett og smakfull god frikassé. Min familie har elsket denne i alle år, og er ypperlig middag til fest og hverdag for hele familien.

Kyllingfrikassé med hvitvin

4 porsjoner

Du trenger:

  • 1 kylling (ca.1,3 kg)
  • 10 -12 vårløk
  • 125g friske sjampinjonger
  • 2 gulrøtter, rensket
  • 2 ss smør
  • 2ss olivenolje
  • 2,5 dl tørr hvitvin
  • 2,5 dl ss kylling fond
  • 1 bunt persille
  • 1-2 stilker frisk timian
  • 2 dl matfløte
  • litt saft fra en halv sitron
  • salt og nykvernet pepper

Slik gjør du:

  1. Skyll kyllingen godt og tørk den. Del den deretter i åtte til tolv deler etter eget ønske.
  2. Rens og vask vårløkene, og skjær dem skråsnittet i ca. 5 cm. lange biter. Rens sjampinjongene og børst av dem. La små sopper være hele, de store deles i fire.
  3. Rens gulrøttene, og skjær dem i store biter.
  4. Smelt smøret i en stekepanne, og brun kyllingstykkene til de får farge. Legg kyllingen over i en gryte. Brun gjerne skroget til kyllingen, og la den koke sammen med resten, om du har plass i gryten. Det gir mye smak til kraften.
  5. Ha olivenolje i stekepannen, og fres vårløk, sopp og gulrøtter til de får litt farge. Ha det over i gryten.
  6. Hell vinen i gryten, og deretter fond eller buljong.
  7. Om ønskelig kan man ha i 1 – 2 stilker frisk timian.
  8. Legg lokket på gryten og la retten surre ved svak varme i Ca. 45.- 60 min.
  9. I mellomtiden vaskes, tørkes og finhakkes persillen.
  10. Når kyllingen er ferdig, trekkes gryten av varmen, og du smaker til med salt, pepper og sitronsaft. Ta ut kyllingskroget, om du har latt det koke med i gryten.Om du ønsker mer væske justerer du det med mer kyllingkraft.
  11. Rør inn fløten, og før servering har du en stor neve persille over retten.

Serveres med brød eller ris

Join the conversation! 1 Comment

  1. Høres helt fantastisk ut og skal prøves

    Svar

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategori

Matopplevelse

Stikkord

, , , , , ,