
9. februar 2014 — Jørn Hoel
Reker med soul og rytme
Var for mange år siden på tur i Louisiana og Missisippi med «Gutta på tur», og opplevde Lousiana-cooking på det beste hos Chef Paul Prudhommes i New Orleans. Denne rekeretten er en av dem, og er bare nydelig. En musikalsk rett, full av soul og rytme. Passer godt når vi nå er inne i vår heftigste skalldyrsesong.
SOULREKER I CAJUN SAUS
Du trenger:
- 350g USALTET SMØR
- 6 HVITLØK FED,FINHAKKET
- 1 SS HAKKET FRISK BASILIKUM el.1ts.TØRKET
- 2ts.FRISK ROSMARIN el. ½ ts.TØRKET
- 1 ½ ts.FRISK OREGANO el. ½ ts.TØRKET
- 2 ½ dl.SKALLDYRBULJONG
- Her kan du bruke ferdig buljong eller at du lager selv:
- 1 løk,skåret i terninger
- 1 selleristilk med blad,skivet
- 1 hvitløkfed,knust
- 1 gulrot,ikke skrelt i terninger
- 1 kvast frisk persille
- 5 hele pepperkorn
- rekeskall,hummerskall,krabbeskall
- La dette koke i 4 timer
- 4ts.NYPRESSET SITRONSAFT
- 1ss.WORCESTER SAUS
- ½ ts.SALT
- 2ts.KAJENNEPEPPER
- 1 ts.PAPRIKA
- 2ts.TØRR SENNEP
- 1ts.RØDE PEPPERSPON
- 400 g CHERRYTOMATER ELLER HERMETISKE
- 675 g.MIDDELS STORE REKER M/SKALL (Lyngen reker er fantastiske)
- 3-4 SS BLADPERSILLE FINHAKKET
- 1 NEVE HELE BASILIKUMBLADER
Slik gjør du:
- LAG SKALLDYRBULJONGEN PÅ FORHÅND. JEG BRUKER REKESKALLENE.
- SMELT SMØR I LAV VARME
- TILSETT HVITLØK + URTER
- RESTEN AV INGREDIENSENE UNTATT REKER
- TREKKE I 15 MIN.
- LA REKENE KOKE I 5-7 MIN. (3-4 min.om rekene er kokt)
- BRUK HELE BASILIKUMBLADER OG FINHAKKET BLADPERSILLE SOM GARNITYR
Hei Jørn. Herlige fristelser på rekke og rad, disse cajunrekene må prøves raskt! Klar for t-shirt, hvis du har noe som går min matglade kropp? Hvis det er et sted jeg hente den så er ikke det noe problem, jeg kjører rundt hele dagen
Med vennlig hilsen
Arild Bjerkeli 90112925
> Den 9. feb. 2014 kl. 15:04 skrev «Trøffelhelt» : > > >
Hei Arild, send meg mail på jorn@jornhoel.no, så avtaler vi overlevering av T-skjorten. Str.XSmall, var det ikke?