bruk trøffeloljen som franskmenn flørter; små kjærtegn og litt av gangen.

En sjarmerende franskinspirert torskemiddag med trøffelolje vil gi deg amorøse følelser på kjøkkenet, men vær varsom med trøffeloljen. Den har en tendens til å ta all din oppmerksomhet og overkjøre andre smaker. Så bruk trøffeloljen som franskmenn flørter; små kjærtegn og litt av gangen. Smak deg frem og gi retten din egen vri etterhvert som dere blir bedre kjent. Bon apetit.

STEKT TORSK MARINERT I HVIT TRØFFELOLJE

For 1 person

Du trenger:

Fisk:

 • 1 stk. ryggfilet av torsk, renset, beinfri, men med skinn. Ca.150-200 gram
 • noen dråper hvit trøffelolje
 • 2 skiver bacon, skåret I 2-3 cm tykke biter I bredden
 • salt og pepper

Gulrotpuré:
2 gulrøtter
1 sjalottløk
1-2 ss fløte
hvit pepper og salt
1 ts honning

Saus:

 • 1 dl fløte til saus
 • 150 g godt smør (gjerne Røros smør), skåret i små terninger
 • Saften fra en halv sitron
 • 1 knivsodd kajennepepper
 • salt og pepper
 • 3 ss finhakket bladpersille

Poteter:
2 små aspargespoteter eller annen potet du liker
Litt salt og godt smør til potetene

Slik gjør du:

1.Pensle et par dråper trøffelolje over fisken. Viktig at du er forsiktig, man skal bare ane konturene av smaken. Trøffelolje kan fort bli veldig intens. La det stå å trekke inn i fisken i 1 time. Imens lager du saus, gulrotpuré, poteter og garnityr.

2. Skrell gulrøttene, og del dem i små biter. Fjern ytterskallet av sjalottløken, og del den opp, og ha den i en kasserolle sammen med gulrøttene. Kok til de er myke.

3. Hell ut vannet, og ha i litt fløte til du får den tykkelsen du vil ha pureen, og ha i 1 ts honning, og litt salt og pepper. Ha dette I en food processor, og kjør det til du får den så fin at løken har delt seg helt opp. Smak til med salt og pepper.

4. Vask potetene, og legg dem i en liten kasserolle. Ha i vann så de nesten dekker potetene. Ha litt salt i vannet, og kok dem på lav/medium varme. Når vannet er nesten borte, dampes den siste koketiden med 2 ss godt smør.

5. Ha olivenolje i en stekepanne, og stek baconbitene til de blir gylne, og legg dem til å tørke på tørkerull, slik at de blir stive og krispy.

6.Varm opp 1 dl fløte i en liten kasserolle. Når det koker, trekker du den bort fra platen og pisker inn smøret. Smak til med saften fra sitron, salt og pepper. Tilslutt har du i finhakket bladpersille.

7. I en stekepanne med olje steker du torsken på høy varme. Ha i litt godt smør på slutten , og snu fisken og stek den tilsammen I 3-4 minutter. Tanken er å la fisken » kysse pannen». Ikke la den bli gjennomstekt. Prøv deg frem til du finner rett steketid som passer din smak.

8. Krydre med salt og pepper.

9. Legg fisken på varme tallerkener, sammen med potet og gulrotpurre. Hell litt saus rundt fisken, og strø over bacon bitene. Om du ønsker, kan du droppe potetene, og heller dampe aspargesbiter i litt grønnsaksbuljong og godt smør.

Bli med på praten! 5 kommentarer

 1. Denne gledar eg meg til å prøve Jørn! Gir plutselig tilbakemelding på resultatet:)

  Svar
 2. Dette ser nydelig ut. Skal testes. Hvordan får du gulrotpureen til å bli så fast? Jeg har eksperimentert litt med vesken som tilsettes, men får aldri fast nok konsistens.

  Svar
  • Hei, prøv å mos gulroten med håndstamper i stedet for stavmikser. Da blir bitene litt grovere. Og kanskje litt mindre væske.

   Svar
 3. Hei Jørn
  Denne har jeg laget, fisket torsken selv(eller min mann:-) den var helt nydelig, den skal jeg lage flere ganger 🙂

  Svar
  • Hei Kari,
   så artig. Det gleder meg å høre at du likte denne måten å lage torsk på. Dobbelt kult at dere fisket den selv. Da blir jo opplevelsen mye større. Skal komme med flere spennende forslag etterhvert. Jørn

   Svar

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Matopplevelse, Middag, Oppskrift, Råvarer

Stikkord

, , , , , , , , , ,