Grillsjefene Espen og Petter Gullikstad på Kampen i Oslo, presenterer nydelig grillsnadder for Trøffelhelt, og vi tror at denne blir en av familie «slagerne» i sommer. Nå vil kanskje både store og små skjønne, at man kan glemme dårlig take-away mat, og heller lage smakfull «home-cooking» i egen hage. I dette tilfellet har gutta brukt en enkel og liten parkgrill, som de fyrte med kokoskull. Sistnevnte får man kjøpt i de fleste butikker. Men denne retten kan man selvfølgelig også lage på vanlige griller. Det viktigste er å droppe de farlige engangsgrillene som kan skape store og små katastrofer rundt seg. Prøv denne nydelige «Krispy kylling» på vanlig grill, følg oppskriften og lag din egen sommerslager!

crispy kylling 3

Krispy kylling på en parkgrill

Du trenger:

  • 1 hel kylling
  • 4 ss soya saus
  • 2 lime
  • 2 ss honning
  • 1 liter Tjukkmjølk fra Røros eller skumma kulturmjølk
  • 6 ss paprika pulver
  • 4 ss brunt sukker
  • 1 ss Chili pulver
  • 1 ss Cumin pulver
  • 1 ss cayenne pepper
  • 2 ss hvitløks pulver
  • 1 ss løkpulver
  • 1 ss senneps pulver
  • 2 ss salt
  • 1 ss kvernet pepper
  • 3 dl hvetemel
  • 4 egg
  • Corn flakes

Slik gjør du:

  1. Del opp 1 hel kylling i 10 biter, og legg kyllingen i en stor bolle.
  2. Ha i 4 ss soya saus
  3. Klem ut saften ut av 2 lime og ha i bollen.
  4. Ha i 2 ss honning og 1 liter Tjukkmjølk
  5. Dekk til bollen med plastfilm, sett den i kjøleskapet. Gjerne natten over.
  6. Lag en melblanding og en krydderblanding (Kylling rub):

Kylling rub

  • 6 ss paprika pulver
  • 4 ss brunt sukker
  • 1 ss Chili pulver
  • 1 ss Cumin pulver
  • 1 ss cayenne pepper
  • 2 ss hvitløks pulver
  • 1 ss løkpulver
  • 1 ss senneps pulver
  • 2 ss salt
  • 1 ss kvernet pepper

7. Lag melblanding:

Melblanding

  • 3 dl hvetemel
  • 8 ss kylling rub

8. Ha 4 egg i en bolle, og pisk lett.

9. I en annen større bolle, knuser du corn flakes med fingrene.

10. Når du er klar til steking, dypper du kyllingen i mel blandingen. Deretter i bollen med egg, og tilslutt vender du dem i korn flakes.

11. Grilles på indirekte varme 180 grader i ca 50 minutter. Kjernetemperatur 68 grader.

 

Crispy kylling2

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategori

Matopplevelse