19. mai 2014

BBQ Beef ribs

Med fine temperaturer rundt om i hele landet, er det duket for mer grilling i dagene fremover, og Grillsjefen deler flere oppskrifter med oss.Til denne oppskriften kan man benytte alle typer griller, gass, elektrisk eller kull, og gutta har også lagt til en vinanbefaling; Villabella Valpolicella Ripasso Superiore DOC.

20140510_123533

BBQ Beef ribs

low and slow

Du trenger:

  • Okseribbe
  • 1 ts cayenne pepper
  • 2 ts chili pulver
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 1 ss løkpulver
  • 1 ss sukker
  • 2 ss salt
  • 2 ss kvernet pepper
  • 1.5 dl eplecider eddik
  • 3 dl eplejuice
  • 3 dl vann

Slik gjør du:

Okseribbe får du hos din lokale slakter eller matvarebutikk med ferskvare avdeling. Har de ikke bestiller du.

Masser inn ribben med ditt favoritt grillkrydder, pakk den godt inn i plastfilm, sett den i kjøleskapet. Gjerne natten over.

20140510_175857

Grillkrydder

  • 1 ts cayenne pepper
  • 2 ts chili pulver
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 1 ss løkpulver
  • 1 ss sukker
  • 2 ss salt
  • 2 ss kvernet pepper

Legg ribben på kjøkkenbenken 1 time før du legger den på grillen.

Grillen justeres til 110 grader indirekte grilling, bruker mesquite treflis/pellets for å tilføre røyk aroma.

Mesquite passer fint til storfe. Bruk ca 1 neve med treflis som legges på glødene kull når du legger på ribben, fyll på med en neve til etter ca 1 time.

Legg ribben på grillrist med dryppefat under, fyll fatet med 2 dl vann, 1 dl eplecider eddik og 2 dl eplejuice. Resterende vann, eplecider eddik og eplejuice blander du i en bolle, dette bruker du til å pensle ribben med underveis. Første pensling er etter 2 timer, deretter pensler du 1 gang i timen.

Ribben er ferdig når kjøttet nesten faller av beinet.

Ferdig ved jernetemperatur på 82 – 88 grader ca 5 timer, tiden er avhengig av tykkelsen av kjøttet.

Server gjerne med BBQ saus

20140511_170143

BBQ Saus

  • 8 dl ketchup, din favoritt eller egen produserte.
  • 3 dl brunt sukker
  • 1 dl hvit eddik
  • 1 dl honning
  • 0.7 dl soyasaus
  • 3 ts malt ingefær
  • 3 ts salt
  • 3 ss worchestershiresaus
  • 4 ts sennep dijon
  • 2 ts cayenne malt
  • 4 ts hvitløk flak/malt
  • Grovt kvernet pepper

Tilsett alle ingrediensene i en kjele kok opp, reduser varmen å la den putre, rør av og til.

Putre tid ca 30 – 40 minutter.

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategori

Matopplevelse

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , ,