19. mai 2014

BBQ Beef ribs

Med fine temperaturer rundt om i hele landet, er det duket for mer grilling i dagene fremover, og Grillsjefen deler flere oppskrifter med oss.Til denne oppskriften kan man benytte alle typer griller, gass, elektrisk eller kull, og gutta har også lagt til en vinanbefaling; Villabella Valpolicella Ripasso Superiore DOC.

20140510_123533

BBQ Beef ribs

low and slow

Du trenger:

  • Okseribbe
  • 1 ts cayenne pepper
  • 2 ts chili pulver
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 1 ss løkpulver
  • 1 ss sukker
  • 2 ss salt
  • 2 ss kvernet pepper
  • 1.5 dl eplecider eddik
  • 3 dl eplejuice
  • 3 dl vann

Slik gjør du:

Okseribbe får du hos din lokale slakter eller matvarebutikk med ferskvare avdeling. Har de ikke bestiller du.

Masser inn ribben med ditt favoritt grillkrydder, pakk den godt inn i plastfilm, sett den i kjøleskapet. Gjerne natten over.

20140510_175857

Grillkrydder

  • 1 ts cayenne pepper
  • 2 ts chili pulver
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 1 ss løkpulver
  • 1 ss sukker
  • 2 ss salt
  • 2 ss kvernet pepper

Legg ribben på kjøkkenbenken 1 time før du legger den på grillen.

Grillen justeres til 110 grader indirekte grilling, bruker mesquite treflis/pellets for å tilføre røyk aroma.

Mesquite passer fint til storfe. Bruk ca 1 neve med treflis som legges på glødene kull når du legger på ribben, fyll på med en neve til etter ca 1 time.

Legg ribben på grillrist med dryppefat under, fyll fatet med 2 dl vann, 1 dl eplecider eddik og 2 dl eplejuice. Resterende vann, eplecider eddik og eplejuice blander du i en bolle, dette bruker du til å pensle ribben med underveis. Første pensling er etter 2 timer, deretter pensler du 1 gang i timen.

Ribben er ferdig når kjøttet nesten faller av beinet.

Ferdig ved jernetemperatur på 82 – 88 grader ca 5 timer, tiden er avhengig av tykkelsen av kjøttet.

Server gjerne med BBQ saus

20140511_170143

BBQ Saus

  • 8 dl ketchup, din favoritt eller egen produserte.
  • 3 dl brunt sukker
  • 1 dl hvit eddik
  • 1 dl honning
  • 0.7 dl soyasaus
  • 3 ts malt ingefær
  • 3 ts salt
  • 3 ss worchestershiresaus
  • 4 ts sennep dijon
  • 2 ts cayenne malt
  • 4 ts hvitløk flak/malt
  • Grovt kvernet pepper

Tilsett alle ingrediensene i en kjele kok opp, reduser varmen å la den putre, rør av og til.

Putre tid ca 30 – 40 minutter.

Bli med på praten! 2 kommentarer

  1. Har aldri hatt mere fornøyde gjester etter at jeg lagde denne BBQ sausen, heretter er det denne sausen som alltid må være med til grillmaten

    Svar

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Matopplevelse

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , ,