18. mai steg temperaturen så høyt at jeg følte for å matche middagen med det sydlige klimaet. Dermed fikk jeg idèen om å ta med meg Lyngen-lammet til nye breddegrader, faktisk hele veien til den nord-afrikanske ørkenen. Og jeg lover dere; lammet skled rett inn i disse eksotiske omgivelsene. Det er så utrolig artig å gi gamle kjenninger en ny melodi, spesielt når det funker så bra som dette. Denne retten passer like godt innendørs som på grillen ute. Serveres sammen med en spennende brokkolisalat med bulgurhvete. Prøv, og du vil kjenne smaksløkene danse av tilfredstillelse til afrikanske jubelrytmer!
Nord-Afrikanske Lammekoteletter
2 koteletter til hver person
Marinade til kotelettene:
- 1 ts malt koriander
- 1 ts malt spisskummin
- 1 ts gurkemeie
- klype salt
- ingefærpuré enten fra tube eller fra 2-3 cm fersk ingefær
- hvitløkpuré, enten fra tube eller fra 2-3 hvitløkfedd
- olivenolje
Bland sammen marinaden og massér det inn i kotelettene. La dem stå i minimum 30 min eller max over natten.

Broccoli salat med bulgurhvete
- 1 broccoli
- 3 dl bulgur hvete
- 300 g creme fraiche
- 1 ts harissa ( sterk krydderpuré)
- hakkede mynetblader
Kok bulgurhveten til den er myk, og hell av vannet.
Stek små broccoli-rosetter i stekepannen med salt, og bland deretter med bulgurhveten i en skål.
Lag en dressing av creme fraiche, harissa og hakkede mynteblader. Ha dressingen over broccoli og bulgurhvete, og bland alt til en jevn og fin salat.
Stek kotelettene på høy varme. 3-4 minutter på hver side er nok. Stek også fettsiden.

Yoghurtdip
Lag en yoghurtdip til kotelettene av yoghurt naturell og hakkede mynteblader. Rør godt sammen, og ha i en liten skål.
- 250 g naturell yoghurt
- 10-12 ferske myntblader, hakket
Lik dette:
Liker Laster...
Relatert
Høres vidundelig godt ut 🙂 Så flink du er Jørn. Skulle gjerne ha likt
å lage mat i lag med deg 🙂 Fra Eva Veronika (Frøya)
Hei igjen, takk for mail. Anbefaler deg å prøve noen av de enkle oppskriftene her. Det er super enkelt, og vær nøye med gode råvarer og alt tilbehør, og ikke minst ingrediensene så er listet opp. Det kommer en enkel dessert i morgen, som er verdt å prøve. Jørn