
20. mai 2014 — Jørn Hoel
Mango og friske bær i glass
En nydelig frisk sommerdessert som er enkel å lage, og imponerende å servere. Da jeg serverte denne på selveste 17. mai, kom det samstemte stønn fra alle kanter av bordet. Gjestene regelrett elsket smaken av, og ikke minst, det lekre utseendet på desserten. Bruk gjerne den nydelige Champagne-mangoen fra Mexico, som finnes i de fleste fruktbutikker om dagen. En nydelig og delikat frukt, som gir denne desserten toppscore. Hvis de ikke har den inne, så be dem å bestille.
Mango og friske bær i glass
For 8-9 personer
Du trenger:
- 6 Champagne-mango, gule mangoer fra Mexico
- 2 store yoghurtbeger á 480 g, naturell
- 8-12 friske basilikum blader
- friske bringebær
- friske blåbær
- friske bjørnebær
- små jordbær
- 1 appelsin
- melis av sukrin til å drysse over bærene
- 1 pent glass til hver person
Slik gjør du:
- Ha alle bærene i en skål, og dryss melis over. Risp skallet fra appelsinen over, og press deretter appelsinjuicen over bærene.
- Finhakk basilikumbladene, og ha dette sammen med bærene. Rør godt sammen, og la dette stå å marinere seg en god stund.
- Rens mangoene, og skjær fruktkjøttet fra steinen. Ha det i en foodprosessor, kjøres til en fin konsistens.
- Ha mango i bunnen i glasset, ca. 2 cm opp, så yoghurt naturell, og deretter mango igjen. Avslutt med de marinerte bærene, og la det stå kjølig frem til servering. Pynt gjerne med litt mer finhakket basilikum, og dryss melis over rett før servering.
Denne desserten bør jo serveres bare p.g.a. utseende, men i tillegg må den jo smake deilig med de smakfulle ingrediensene! Hilsen fra en matelsker og trubadur og stor fan – Oddlaug Askerød
Kult å høre fra deg. Tusen takk. Lykke til med både mat og musikk.
[…] Les hele beskrivelsen […]