11. september 2014

Mat fra Nord-Norge

Skynd deg på Matstreif, matfestivalen på Rådhusplassen i Oslo fra fredag 12.-13.sept. Her vil du oppleve noen av de beste Nordnorske råvarene, og selvfølgelig mye annet godteri.

På vår Nordnorske stand får du servert fantastiske råvarer som;

Røkt laks, fiskeboller i karrisaus, og Sørøyburger. Alt dette fra Kraneskjøkken på Sørøya i Finnmark. Det lille eksklusive firmaet Molta leverer verdens beste og vakreste multer, og alle vet jo at verdens beste reker leveres fra Lyngenfjord. Sæterstad Gård fra Hattfjelldal i Nordland har rakfisklefser med geitost og løkkrem, og varmrøkt røye med kremet sopp og råstekt blomkål, i tillegg til brun geitost. Skodi Rein utenfor Karasjok får du nydelig tørket reinkjøtt, og verdens beste potet har alltid vært gulløyepotet fra Troms. I år får du en ferdigkokt småpotet, som du kan fritere, og deretter har litt salt på, så har du en egen ekte nordnorsk rett.

Halvors i Tromsø leverer prisbelønte fiskeprodukter, som selges til Italia, og andre latino land. Disse produktene er en av nordnorges største stoltheter, og kommer iform av ferdige utvannet klippfisk, tørrfisk og annen fisk. Hver eneste fisk er håndplukket før ferdigstillelse.

I sommer tok jeg en egen tur til Kjerringøy for å smake deres premierte oster, og nå er de endelig i Oslo på Matstreif, med både Blå Kjerringøy, og Hvit Kjerringøy. Oster som får deg til å glemme fransk ost.

Fra Lofoten leverer denne gang Aaland gård unike heilnorske produkter som Tyttebærost og Gomme, som gir deg hjemlengsel, uansett hvor du kommer fra.

Alt dette er fantastiske kvaliteter.

Velkommen innom vår Nordnorske stand på Rådhusplassen.

Her er mer info om Matstreif.

Dobbelt nam, jørn hoel

Bli med på praten! 1 kommentar

  1. Skulle ønske jeg var der ! Heldige alle sammen som får smake og oppleve alt dette hærlige!

    Svar

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Matopplevelse