Det gikk et gisp gjennom forsamlingen da jeg presenterte denne retten forleden i et selskap. For den ser så deilig og innbydende ut, og smaker deretter. I tillegg er det en sunn forrett som passer i en lengre middag. Smaks kombinasjonene gir en ekte nordisk, moderne følelse. Den syrnede fløten gir retten den balansen du ønsker.  Prøv dette. Det er latterlig godt!

TORSK MED REDDIK, LAKSEROGN OG FLØTESAUS

Forrett til 4 personer

Du trenger:

  • 1 skinn-og beinfri torskefilet ca 4-500 gram
  • 2 ss salt
  • 2 ss sukker
  • 6-7 reddiker (avhengig av størrelsen )
  • Sorrel, kjørvel eller annen syre plante
  • Lakserogn eller annen rogn du liker

 

  1. Legg den rensete torskefileten på et lite fat. Strø salt og sukker på torsken. La fileten stå og trekke i 2 timer under plastfilm.
  2. Skyll deretter salt- og sukkerrester av torsken, og skjær den i tynne skiver. 2 -3 skiver pr.person, og annrett på 4 tallerkener.
  3. Rens reddiken godt, og på mandolin skjæres de i tynne skiver. Legg i isvann i 15 min, til de blir sprøe.
  4. Skyll syrebladene, og tørk dem godt.
  5. Annrett reddiken som et lag av ”falsk fiskeskjell” over den mørnete torsken, og pynt med kaviar oppå toppen av retten.
  6. Pynt tilslutt med syreblader.
  7. I et lite sausnebb har du den syrnete fløte, og heller ved siden av fisken på tallerkenen ved bordet.

Syrnet fløte

  • 2 sitroner
  • ½ l fløte
  • salt
  • sukker

Slik gjør du:

 

  1. Press saften av sitronene, og rør ut i fløten. Smak til med salt og sukker.
  2. Sett fløten i kjøleskapet i 1 time for at syrne.

2014-08-29 20.38.55-kopi

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Forrett, Matopplevelse, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , ,