
5. august 2014 — Jørn Hoel
Tartar med rabarbra, fiken og blåmuggost
Er du matlei av det gode, gamle? På utkikk etter noe nytt og annerledes? Føler du deg fandenvolsk? Da anbefaler jeg deg å radbrekke en klassisk matoppskrift ved å snu ingrediensene på hodet. Forandre på mengden, og kanskje tilføre noen nye elementer, slik at retten blir totalt annerledes. Det kan få deg til å forelske deg på nytt i en gammel kjenning, og her er en slik. Teknikken kan med varierende hell overføres til kjærlighetslivet..
Jeg elsker klassisk tartar, men dette er en annerledes utgave, som passer både som en forrett eller lunsjrett i sommervarmen.
Tartar med rabarbra, fiken og blåmuggost
Forett for 4 personer
- 2 rabarbra stenger
- 2 ts sukker
- 50 g blåmuggost ( her brukte jeg den fantastiske Norske osten Kraftkar)
- 250 g tartarkjøtt (entrecote, grovkvernet)
- 6 fiken
- 4 ss sennep med honning
- sort pepper
- salt
- Karse
Slik gjør du:
- Kjør kjøttet i kjøttkvern, eller få det kvernet hos slakteren.
- Skyll rabarbrastengene, og lag tynne bånd av dem med potetskreller. Vend dem i sukker og la dem trekke i 15 min.
- Smuldre osten og halvér fiken.
- Anrett på tallerken tartarkjøttet, osten og fiken.
- Deretter små topper med sennep.
- Legg rabarbrabånd over på midten og pynt karsebladene.
- Krydre tilslutt med salt og pepper.