
1. august 2014 — Jørn Hoel
Blomkålsalat med ansjos og kapers
Denne retten er en liten favoritt. Enkel å lage , og rik på smaker. Nydelig i sommervarmen. Eneste du bør passe på er fingrene dine, når du bruker mandolin for å skjære blomkålen i tynne skiver. Vi drakk en lett prosecco til dette, men her er mulighetene mange. Finn en hvitvin som tåler syrlige smaker.
Blomkålsalat med ansjos og kapers
Forret for 4 personer
- 1 liten blomkål
- 1 rød chili
- 1/2 bunt vårløk
- 1/2 sitron
- 6-7 ansjosfileter
- 2 ts kapers
- salt
- pepper
- 4 ss extravirgin olivenolje
Slik gjør du:
- Snitt blomkålen meget fint og tynt på et mandolinjern.
- Skjær topp og bunn av vårløken, og skyll sammen med chili, og skjær i tynne skiver.
- Skyll og riv skallet fra halve sitronen, og press saften av den. Ha alt i en skål, og vend med ansjoser som er skåret i mindre biter, kapers, salt, pepper og olje.
- Anrett på fat.
Det er et problem å få tak i ansjos i norge. Det aller meste som selges som ansjos i norge er brisling. Men det funker kanskje greit?
Hvor er blåmuggosten?
Sorry. Den tilhørte en annen oppskrift. Kommer.