Denne retten er en liten favoritt. Enkel å lage , og rik på smaker. Nydelig i sommervarmen. Eneste du bør passe på er fingrene dine, når du bruker mandolin for å skjære blomkålen i tynne skiver. Vi drakk en lett prosecco til dette, men her er mulighetene mange. Finn en hvitvin som tåler syrlige smaker.

Blomkålsalat med ansjos og kapers

Forret for 4 personer

  • 1 liten blomkål
  • 1 rød chili
  • 1/2 bunt vårløk
  • 1/2 sitron
  • 6-7 ansjosfileter
  • 2 ts kapers
  • salt
  • pepper
  • 4 ss extravirgin olivenolje

Slik gjør du:

  1. Snitt blomkålen meget fint og tynt på et mandolinjern.
  2. Skjær topp og bunn av vårløken, og skyll sammen med chili, og skjær i tynne skiver.
  3. Skyll og riv skallet fra halve sitronen, og press saften av den. Ha alt i en skål, og vend med ansjoser som er skåret i mindre biter, kapers, salt, pepper og olje.
  4. Anrett på fat.

Bli med på praten! 3 kommentarer

  1. Det er et problem å få tak i ansjos i norge. Det aller meste som selges som ansjos i norge er brisling. Men det funker kanskje greit?

    Svar
  2. Hvor er blåmuggosten?

    Svar

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Matopplevelse

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,