Denne sommeren har vi fått varmen fra middelhavet til Norge, og dermed har matrettene på mitt sommerbord gjort det samme. I dag laget jeg Crudo av uer med tomat og chili, og det er lett og enkelt og lage. Man kan bruke ulike hvite fisker til denne retten, for godt blir det uansett. Crudo er den italienske versjonen av sashimi eller ceviche, og gir deg et friskt sommermåltid. Til dette valgte jeg å drikke en hvitvin fra Rueda, Nord i Spania, med druen Verdejo. En god Riesling er også ypperlig til dette.

Crudo av uer med tomat og chili

Forrett til 4 personer

  • 5-600 g hvit fisk (uerfilet)
  • 5-6 cherrytomater
  • 1/2 rød chili
  • 6-8 ss extra virgin olivenolje
  • litt saft fra en halv sitron
  • salt
  • sort pepper

Slik gjør du:

  1. Rens fiskefileten for skinn og bein, og legg den i plastfilm i fryseren i en time. Da blir den lettere å skjære i tynne skiver. Bruk en bøyelig, tynn og langbladet kniv.
  2. Anrett fisken på et fat.
  3. Press litt sitronsaft over fisken.
  4. Skyll tomatene, skrap kjernene ut, og skjær tomatkjøttet i fine terninger. Skyll og hakk chilien.
  5. Bland tomat og chili med oljen, og krydre med salt og pepper. Ta med kjernene fra tomaten og geléen som er rundt, her sitter viktige smaker.
  6. Fordel blandingen over fisken.
  7. Om du har noen ekstra cherrytomater til overs, kan du halvere dem, og pynte fatet med dem.


Crudo 2

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Matopplevelse

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , , ,