
Lutefisk loin fra Halvors i Tromsø
Det er av pur lykke at jeg nå forteller dere om denne nydelige lutefisken som Halvors i Tromsø lager. Produksjonen er desverre fortsatt liten–alle i landet burde fått smakt på dette unike produktet! Jeg spiste tre runder av det på Emma`s Drømmekjøkken i løpet av Stjernekampsesongen, og det var nok derfor jeg nådde så langt. Nå har jeg laget dette hjemme. Trippel nam. En nydelig lutefisk, som fortjener å bli omtalt på Trøffelhelts sider.
Jeg strør maldonsalt over fisken, som ligger i passende biter i en langpanne, dekker til med folie, og baker den i ovnen på 225 grader i 20 min. Dette loinstykket er fast og tykt, så prøv deg frem for å finne en steketid som passer din smak.
Deretter gir jeg frosne selskapserter et oppkok i grønnsaksbuljong, heller ut mesteparten av vannet, og tilsetter Rørossmør. Erteblandingen kjøres så raskt med stavmikser til en grov puré. Bacon freses på forhånd i stekepannen, og mandelpotetene er ferdigkokte.
Når fisken ligger på tallerkenen, strør jeg tørrsennep fra Colmans over fisken, og bare nyyyyyyyter…..
Så flott!
Du er utrolig dyktig, Jørn…
Vi sees på torsdag. Gleder meg!
Toril, OFG
Sendt fra min iPhone
Hei Jørn! Hvor får vi tak i denne lutefisken i Oslo? Mvh fra Inger og Ståle Klaussen
Sendt fra min iPad
Har aldri vært nån stor fan av lutefisk til tross for at æ e født og oppvokst i Tromsø, og flaska opp på boknafesk og nypoteter (!) men den her beskrivelsen/oppskrifta fikk hvertfall mine tenner te å ta sæ en løpetur i vann… 🙂
En meget god lutefisk er den ferske fra Myremar. Helt beinfri filet og uten buk. Selges på rema hvertfall i nordnorge.