Det er av pur lykke at jeg nå forteller dere om denne nydelige lutefisken som Halvors i Tromsø lager. Produksjonen er desverre fortsatt liten–alle i landet burde fått smakt på dette unike produktet! Jeg spiste tre runder av det på Emma`s Drømmekjøkken i løpet av Stjernekampsesongen, og det var nok  derfor jeg nådde så langt. Nå har jeg laget dette hjemme. Trippel nam. En nydelig lutefisk, som fortjener å bli omtalt på Trøffelhelts sider.

Jeg strør maldonsalt over fisken, som ligger i passende biter i en langpanne, dekker til med folie, og baker den i ovnen på 225 grader i 20 min. Dette loinstykket er fast og tykt, så prøv deg frem for å finne en steketid som passer din smak.

Deretter gir jeg frosne selskapserter et oppkok i grønnsaksbuljong, heller ut mesteparten av vannet, og tilsetter Rørossmør. Erteblandingen kjøres så raskt med stavmikser til en grov puré. Bacon freses på forhånd i stekepannen, og mandelpotetene er ferdigkokte.

Når fisken ligger på tallerkenen, strør jeg tørrsennep fra Colmans over fisken, og bare nyyyyyyyter…..


collection_photo_share_email_thumb

Bli med på praten! 4 kommentarer

 1. Så flott!
  Du er utrolig dyktig, Jørn…
  Vi sees på torsdag. Gleder meg!
  Toril, OFG

  Sendt fra min iPhone

  Svar
 2. Hei Jørn! Hvor får vi tak i denne lutefisken i Oslo? Mvh fra Inger og Ståle Klaussen

  Sendt fra min iPad

  Svar
 3. Har aldri vært nån stor fan av lutefisk til tross for at æ e født og oppvokst i Tromsø, og flaska opp på boknafesk og nypoteter (!) men den her beskrivelsen/oppskrifta fikk hvertfall mine tenner te å ta sæ en løpetur i vann… 🙂

  Svar
 4. En meget god lutefisk er den ferske fra Myremar. Helt beinfri filet og uten buk. Selges på rema hvertfall i nordnorge.

  Svar

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Matopplevelse