Perfekt som lunsj mat eller forrett i et sommerparty.

Denne retten minner meg om et av måltidene jeg hadde under en reise i karibien for mange år siden. Jeg var på spilleoppdrag ombord i Norwegian Cruiseline sammen med min gode kamerat Steinar Albrigtsen. En fantastisk opplevelse av hyggelige mennesker, musikk og inntrykk, og mest av alt de matkulturelle opplevelsene. Da båten ankom Cancun i Mexico, fikk jeg servert et rekesmørbrød jeg aldri glemmer. Og det er noe lignende som dette.

 

 

Grillet rekesmørbrød 2

GRILLET REKE SMØRBRØD MED HOT GUACAMOLE

 

Du trenger:

  • 1 dl olivenolje, pluss litt ekstra til grilling av brødet
  • ½ ts malt koriander
  • ½ ts knuste røde pepper flak
  • Raspet skall fra 1 lime
  • ½ kg reker eller scampi, renset og skyllt.
  • 2 avocado, delt og gjort klart til bruk
  • 1 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 stor tomat, fjern skinnet og hakk den opp i passe tyggebiter
  • 2 ss grovhakket koriander blad
  • 1 jalepeno, finhakket
  • salt
  • Saften fra 1 lime
  • 1 landbrød eller surdeigbrød, eller et brød du liker selv. Skåret i 2 cm tykke skiver.

 

Slik gjør du:

  1. Klargjør og varm opp din kullgrill til høy varme.
  2. I en medium stor bolle visker du sammen, olivenolje, malt koriander, pepper flak og skall fra lime. Ha i rekene, og rør marinaden godt om slik at alle rekene berører marinaden. Dekk til med plastfilm, og sett i kjøleskapet.
  3. I en store bolle, moser du avocadoen med gaffel eller potetmoser. Tilsett saften fra lime, hvitløk, tomat, koriander blad og jalepeno. Rør om til at den blander seg godt. Smak til med salt.
  4. Bruk en liten kjøkkenbørste og smør olivenolje på begge sidene av brødskivene, og grill dem forsiktig slik at de får tydelige grillmerker. Ca. 30-60 sek på hver side. Følg godt med på dette, for de kan brenne seg fort.
  5. Ha salt på begge sidene av rekene, og tre dem på spyd, og grill dem til de er kokt igjennom.Ca. 2 min på hver side.
  6. Ta rekene av grillen, fjern dem fra spydet, og del dem opp i passende tygge biter.
  7. Du anretter ved å dele brødskivene i to, ha én spiseskje med avocado miks oppå hvert brød, og topp dem med rekebiter. Du kan gjerne pynte med litt fersk koriander.

Grillet rekesmørbrød

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Forrett, Matopplevelse, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , ,