
1. april 2020 — Jørn Hoel
Bli påske gul og kul: Gulrotsuppe med ingefær
Gulrotsuppe med ingefær og litt ekstra trøkk fra små sinte chili. Jeg har alltid vært glad i supper, og her er en favoritt. Om du ønsker at suppen skal være en ren grønnsakssuppe bruker du grønnsaksbuljong i stedet for hønsebuljong. Jeg foretrekker selv det siste.
Du trenger:
- 450 g gulrot, raspet
- 1 løk, hakket
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 1 ss revet fersk ingefær
- ½ oppskåret rød chili med frø
- 3 dl ferskpresset appelsinjuice
- 5 dl grønnsak (eventuelt hønsebuljong)
- 3 ss olivenolje
- salt og pepper
- Fersk koriander
Slik gjør du:
- Varm oljen i en gryte, og fres løk, hvitløk, chili, og ingefær i et par minutter under omrøring. Løken skal bli blank uten at den får farge. Ha deretter i gulrot, og la den svette ut litt saft.
- Tilsett buljong og appelsinjuice. Lag en bunt av en liten neve fersk koriander, og legg oppi gryten. Legg på lokk og la suppen småkoke i ca. 20 minutter.
- Smak til med tørket chili, salt og pepper, og litt raspet muskatnøtt.
- Ta ut koriander bunten, og hell over i en food prosessor. Kjør til helt glatt suppe.
- Øs supper over i suppeskåler, og pynt med litt rømme, fersk koriander, og fersk chili (om du ønsker).
Veldig hyggelig å høre deg på radioen! 🥕🥕🥕🥕
Klem fra Toril i OFG
Sendt fra min iPhone
Hei Toril, takk for sist. Håper alt står bra til. Varme klæmm
Tusen takk for oppskifta. Den den skal prøves👍🏽
Hei
Den skal jeg lage!!
Med vennlig hilsen/Best regards/Mit freundlichen Grüssen!
Ola Handberg
[cid:image001.jpg@01D60833.B75D7D00]
HANDBERG ENGROS AS
Besøksadresse: LANDÃYVEIEN 17, 1394 NESBRU
Fakturaadresse: Postboks 249, N-1379 NESBRU
Mobil +47 40 40 87 64
e-mail: ola@handberg.no
[cid:image002.jpg@01D60833.B75D7D00] [cid:image003.jpg@01D60833.B75D7D00]
[cid:image004.jpg@01D60833.B75D7D00] [cid:image006.jpg@01D60833.B76A2730]
Hei Ola, takk for sist. Håper alt står bra til med dere.Jørn
Fantastisk mat interessert du Jørn😉💪👍
Tusen takk for hilsen Knut Erik. Har hatt denne interessen siden 80-tallet, og etterhvert blir man jo kresen på hva man putter i deg. Da er det best med god mat