Gulrotsuppe med ingefær og litt ekstra trøkk fra små sinte chili. Jeg har alltid vært glad i supper, og her er en favoritt. Om du ønsker at suppen skal være en ren grønnsakssuppe bruker du grønnsaksbuljong i stedet for hønsebuljong. Jeg foretrekker selv det siste.

Du trenger:

  • 450 g gulrot, raspet
  • 1 løk, hakket
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 1 ss revet fersk ingefær
  • ½ oppskåret rød chili med frø
  • 3 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 5 dl grønnsak (eventuelt hønsebuljong)
  • 3 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • Fersk koriander

Slik gjør du:

  1. Varm oljen i en gryte, og fres løk, hvitløk, chili, og ingefær i et par minutter under omrøring. Løken skal bli blank uten at den får farge. Ha deretter i gulrot, og la den svette ut litt saft.
  2. Tilsett buljong og appelsinjuice. Lag en bunt av en liten neve fersk koriander, og legg oppi gryten. Legg på lokk og la suppen småkoke i ca. 20 minutter.
  3. Smak til med tørket chili, salt og pepper, og litt raspet muskatnøtt.
  4. Ta ut koriander bunten, og hell over i en food prosessor. Kjør til helt glatt suppe.
  5. Øs supper over i suppeskåler, og pynt med litt rømme, fersk koriander, og fersk chili (om du ønsker).

Bli med på praten! 8 kommentarer

  1. Veldig hyggelig å høre deg på radioen! 🥕🥕🥕🥕
    Klem fra Toril i OFG

    Sendt fra min iPhone

    Svar
  2. Tusen takk for oppskifta. Den den skal prøves👍🏽

    Svar
  3. Hei
    Den skal jeg lage!!

    Med vennlig hilsen/Best regards/Mit freundlichen Grüssen!
    Ola Handberg

    [cid:image001.jpg@01D60833.B75D7D00]
    HANDBERG ENGROS AS
    Besøksadresse: LANDØYVEIEN 17, 1394 NESBRU
    Fakturaadresse: Postboks 249, N-1379 NESBRU
    Mobil +47 40 40 87 64
    e-mail: ola@handberg.no

    [cid:image002.jpg@01D60833.B75D7D00] [cid:image003.jpg@01D60833.B75D7D00]

    [cid:image004.jpg@01D60833.B75D7D00] [cid:image006.jpg@01D60833.B76A2730]

    Svar
  4. Fantastisk mat interessert du Jørn😉💪👍

    Svar
    • Tusen takk for hilsen Knut Erik. Har hatt denne interessen siden 80-tallet, og etterhvert blir man jo kresen på hva man putter i deg. Da er det best med god mat

      Svar

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Forrett, Middag, Oppskrift

Stikkord

, ,