Gulrotsuppe med ingefær og litt ekstra trøkk fra små sinte chili. Jeg har alltid vært glad i supper, og her er en favoritt. Om du ønsker at suppen skal være en ren grønnsakssuppe bruker du grønnsaksbuljong i stedet for hønsebuljong. Jeg foretrekker selv det siste.

Du trenger:

  • 450 g gulrot, raspet
  • 1 løk, hakket
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 1 ss revet fersk ingefær
  • ½ oppskåret rød chili med frø
  • 3 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 5 dl grønnsak (eventuelt hønsebuljong)
  • 3 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • Fersk koriander

Slik gjør du:

  1. Varm oljen i en gryte, og fres løk, hvitløk, chili, og ingefær i et par minutter under omrøring. Løken skal bli blank uten at den får farge. Ha deretter i gulrot, og la den svette ut litt saft.
  2. Tilsett buljong og appelsinjuice. Lag en bunt av en liten neve fersk koriander, og legg oppi gryten. Legg på lokk og la suppen småkoke i ca. 20 minutter.
  3. Smak til med tørket chili, salt og pepper, og litt raspet muskatnøtt.
  4. Ta ut koriander bunten, og hell over i en food prosessor. Kjør til helt glatt suppe.
  5. Øs supper over i suppeskåler, og pynt med litt rømme, fersk koriander, og fersk chili (om du ønsker).

Bli med på praten! 9 kommentarer

  1. Veldig hyggelig å høre deg på radioen! 🥕🥕🥕🥕
    Klem fra Toril i OFG

    Sendt fra min iPhone

    Svar
  2. Hyggelig å høre deg med Michael 💪😉

    Svar
    • Hei Knut Erik, tusen takk for melding. Du får sjekke ut noen av disse oppskriftene?
      Uansett, god påske til deg.
      Jørn

      Svar
  3. Tusen takk for oppskifta. Den den skal prøves👍🏽

    Svar
  4. Hei
    Den skal jeg lage!!

    Med vennlig hilsen/Best regards/Mit freundlichen Grüssen!
    Ola Handberg

    [cid:image001.jpg@01D60833.B75D7D00]
    HANDBERG ENGROS AS
    Besøksadresse: LANDØYVEIEN 17, 1394 NESBRU
    Fakturaadresse: Postboks 249, N-1379 NESBRU
    Mobil +47 40 40 87 64
    e-mail: ola@handberg.no

    [cid:image002.jpg@01D60833.B75D7D00] [cid:image003.jpg@01D60833.B75D7D00]

    [cid:image004.jpg@01D60833.B75D7D00] [cid:image006.jpg@01D60833.B76A2730]

    Svar
  5. Fantastisk mat interessert du Jørn😉💪👍

    Svar
    • Tusen takk for hilsen Knut Erik. Har hatt denne interessen siden 80-tallet, og etterhvert blir man jo kresen på hva man putter i deg. Da er det best med god mat

      Svar

Legg inn en kommentar

Kategori

Forrett, Middag, Oppskrift

Stikkord

, ,