Neida, de er ikke dyre, bare eksklusive, og ufattelig gode. Hvis du ikke er jeger, så bør du finne deg en god kamerat, som jeg har i Asbjørn Løksa fra Selbu, som gir meg smaksprøver på ulike ville dyr som finnes i vår nærhet. Dette er tredje runden jeg lager av disse kjøttkakene, og familien min elsker dette. Du kan også justere denne oppskriften, og kjøre den på Hjort også.

RÅDYRKJØTTKAKER I KREMET VILTSAUS

 Du trenger:

  • 500 g kjøttdeig av hjort eller rådyr ( gir deg ca.20 kjøttkaker)
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts hvitløk pulver
  • 1 ss potetmel eller arrow rot mel
  • 1 stk egg
  • 1 dl matfløte
  • 2 ss smør

Slik gjør du:

  1. Bland alle ingrediensene sammen godt, og bruk en food prosessor for å kjøre alt til en fin deig. Med en spiseskje kan du lage passende kjøttboller/kaker av deigen. Stek på begge sider i stekepanne med smør.
  2. Legg gjerne oppi sausen når du varmer den opp, og klargjør til servering.
  3. Jeg serverer gjerne kokte poteter, kokte gulrøtter og rosenkål eller brokkoli. Gulrøttene renskes og kuttes i skrå passende biter. Etter oppkok, kan du helle ut vannet, og røre en teskje honning rundt bitene.
  4. Rosekål trekkes i litt grønnsak/kylling kraft noen få minutter. Hell ut det meste av kraften, og ha i 1-2 ss smør.

Kremet viltsaus:

  • 200 g frisk sjampinjong
  • 1 stk løk, hakket
  • 2 ss smør
  • 5 dl viltkraft
  • 5 dl matfløte
  • 10 stk einebær
  • 100 g brunost/geitost ( Smak deg frem. Det kan fort bli for mye geitost/brunost)
  • 1 ss solbærgelé
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • En stor neve tørket sopp

Om du ønsker å unngå melkeprodukter i sausen, dropper du ut det punktet med fløte. Når du har laget sausen ferdig, og du har silt den gjennom et dørslag, og helt den tilbake i gryten. Så trekker du gryten av varmen. Legg tørket sopp oppi sausen, og la det trekke inn i sausen. Dette vil gi sausen en deilig følelse av skog og mark, og får deg til å tenke mer på hvor dyret har beveget seg.

Rådyrkaker

Bli med på praten! 4 kommentarer

  1. Wow så bra Jørn👏🏻😍

    Svar
  2. Tusen takk for oppskrift👍🏽
    Anbefaler deg å prøve produktene fra Dalpro Gårdsmat på Hitra.
    De sender produkter. De har flere medaljer fra nm + det norske måltid.
    De leverer også produkter til flere Michelin restauranter.

    http://www.dalpro.no/nettbutikk/

    Svar
    • Hei Eva Veronika, takk for meget fin tilbakemelding. Jeg vet at Hitra har mye Hjort i terrenget sitt, og noe av det ligger i fryseren min. Og det er meget bra. Skal sjekke ut Dalpro. Det er et godt tips. Håper dere har det bra i disse Korona-tider. Varme hilsner og klæmma til dere alle fra mæ

      Svar

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Historier, Matopplevelse, Middag, Oppskrift, Råvarer

Stikkord

, , , , , , , , ,