
Rådyrkjøttkaker i viltsaus
Neida, de er ikke dyre, bare eksklusive, og ufattelig gode. Hvis du ikke er jeger, så bør du finne deg en god kamerat, som jeg har i Asbjørn Løksa fra Selbu, som gir meg smaksprøver på ulike ville dyr som finnes i vår nærhet. Dette er tredje runden jeg lager av disse kjøttkakene, og familien min elsker dette. Du kan også justere denne oppskriften, og kjøre den på Hjort også.
RÅDYRKJØTTKAKER I KREMET VILTSAUS
Du trenger:
- 500 g kjøttdeig av hjort eller rådyr ( gir deg ca.20 kjøttkaker)
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts hvitløk pulver
- 1 ss potetmel eller arrow rot mel
- 1 stk egg
- 1 dl matfløte
- 2 ss smør
Slik gjør du:
- Bland alle ingrediensene sammen godt, og bruk en food prosessor for å kjøre alt til en fin deig. Med en spiseskje kan du lage passende kjøttboller/kaker av deigen. Stek på begge sider i stekepanne med smør.
- Legg gjerne oppi sausen når du varmer den opp, og klargjør til servering.
- Jeg serverer gjerne kokte poteter, kokte gulrøtter og rosenkål eller brokkoli. Gulrøttene renskes og kuttes i skrå passende biter. Etter oppkok, kan du helle ut vannet, og røre en teskje honning rundt bitene.
- Rosekål trekkes i litt grønnsak/kylling kraft noen få minutter. Hell ut det meste av kraften, og ha i 1-2 ss smør.
Kremet viltsaus:
- 200 g frisk sjampinjong
- 1 stk løk, hakket
- 2 ss smør
- 5 dl viltkraft
- 5 dl matfløte
- 10 stk einebær
- 100 g brunost/geitost ( Smak deg frem. Det kan fort bli for mye geitost/brunost)
- 1 ss solbærgelé
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
- En stor neve tørket sopp
Om du ønsker å unngå melkeprodukter i sausen, dropper du ut det punktet med fløte. Når du har laget sausen ferdig, og du har silt den gjennom et dørslag, og helt den tilbake i gryten. Så trekker du gryten av varmen. Legg tørket sopp oppi sausen, og la det trekke inn i sausen. Dette vil gi sausen en deilig følelse av skog og mark, og får deg til å tenke mer på hvor dyret har beveget seg.
Wow så bra Jørn👏🏻😍
Takk for respons Milla. Dette MÅ du prøve å lage
Tusen takk for oppskrift👍🏽
Anbefaler deg å prøve produktene fra Dalpro Gårdsmat på Hitra.
De sender produkter. De har flere medaljer fra nm + det norske måltid.
De leverer også produkter til flere Michelin restauranter.
http://www.dalpro.no/nettbutikk/
Hei Eva Veronika, takk for meget fin tilbakemelding. Jeg vet at Hitra har mye Hjort i terrenget sitt, og noe av det ligger i fryseren min. Og det er meget bra. Skal sjekke ut Dalpro. Det er et godt tips. Håper dere har det bra i disse Korona-tider. Varme hilsner og klæmma til dere alle fra mæ