Min datter på 12 elsker Pulled Pork med BBQ-saus, Coleslaw og Burger brød. Så når hun etterspør dette, kaster jeg meg over oppgaven øyeblikkelig. Denne versjonen har jeg fått av min unge venn Mathias V.Nilsen, som til daglig jobber i kjøttdisken på en av mine favoritt butikker, Maschmanns på Skøyen i Oslo. Mathias er 4.generasjon slaktersønn, og har følsomme gener når det gjelder tilberedning av kjøttprodukter. Han er svært nøye med sine anbefalinger. Denne versjonen er hans fortjeneste, og det «synger så det holder folkens». Med andre ord; det var djevelsk godt!

Jeg laget denne oppskriften på en Memphis Pelletts Grill https://www.bbqshop.no, men du kan overføre ideen til hvilken grill som helst. Røyking og stødig varme over mange timer er kjernen i dette. Ja, også at svinenakken er av ypperlig kvalitet selvfølgelig. Hagen min luktet fantastisk i 10 timer, mens Memphisen satte sine amerikanske spor. Jeg brukte en ny pellets blanding, som består av 3 ulike tresorter; hickory, maple (lønnetre) og kirsebær. Det funket meget bra og verdt å prøve. https://www.bbqshop.no/produkt/traeger-signature-blend-9-kg/

Jeg serverte svinenakken på burgerbrød med coleslaw og en hjemmelaget BBQ saus, men av helsemessige årsaker har jeg nå droppet burgerbrødet, og med det karbohydrater som ikke trenges.

9-TIMERS PULLED PORK

Du trenger:

1 stk svinenakke ca.1,2 kg

Til Marinade:

 • 4 dl Eplemost
 • 2 dl Eplecidereddik
 • 3-4 ss Sennep
 • 2 teskje Paprikapulver
 • 1 ss Hvitløkpulver
 • 2 teskje Løkpulver
 • Salt og pepper

RUB TIL SVINEKJØTT

Du trenger:

 • 2 ss mørk brunt sukker
 • 1 ss sukker
 • 1 ss paprika pulver
 • 1 ss chili pulver
 • 4 teskje hvitløk pulver
 • 1 teskje kosher salt (bruker Kosher salt fordi den er malt i passende store korn som vises tydelig i blandingen)
 • 1 teskje ferskmalt pepper
 • ½ teskje selleri salt
 • 1 teskje kajenne pepper
 • ¼ teskje malt kanel
 • ¼ teskje tørket salvie
 • 1/4 teskje malt koriander

Bland sammen alt krydder, og oppbevar det i en lufttett boks, eller glass som jeg. Dryss det over svinekjøtt, svine- eller nakkekoteletter. Eller annet svinekjøtt.

Slik gjør du:

 1. Du starter med å trimme svinenakken, hvis du ønsker litt mindre fett på den. Som oftest er det gjort på forhånd. Legg den deretter i en bakke eller en stor bolle.
 2. I en annen medium-stor bolle blander du sammen alle ingrediensene til marinaden, og heller det over svinenakken. Dekk bakken til med klingfilm eller folie, og pass på å snu på svinenakken innimellom. Rist litt på bakken avogtil med kjærlighet, for å få marinaden til legge seg rundt hele svinenakken. La dette stå kjølig i 2 døgn.
 3. Sett din Pellettsgrill eller smoker på 124 grader C.
 4. Ta kjøttet ut av marinaden, og ha litt rub på alle sidene av kjøttet.
 5. Legg kjøttet rett på risten i grillen med fettsiden opp. Uten folie rundt. La den steke i 3 timer.
 6. Du har stekt kjøttet i 3 timer, og nå klargjør du folie, og sprayer innsiden med eplecidereddik. Løft kjøttstykket over på folien, og gi kjøttet noen doser av den samme sprayen. På alle sider av kjøttet. Brett folien stramt og godt rundt kjøttet. Ha et ekstra folie lag rundt, slik at du er sikker på at all væske holder seg inni folien. Legg kjøttet oppi en metall form, som tåler varmen i grillen. Nå heller du 5 dl eplejuice oppi og gjerne 2-3 dl eplecidereddik oppi formen. Du kan også bruke vann. Sett dette inn i grillen igjen.
 7. Stek i ytterligere 6 timer.
 8. Sjekk ved å åpne opp folien, at det er ferdig. Du kjenner at det er ferdig stekt ved å presse en finger eller to på kjøttet. Hvis det deler seg lett opp, er det ferdig. Du kan løfte gradene på grillen til 130, dersom du føler at kjøttet er hardt når du kjenner på det, når det er et par timer igjen.
 9. La det hvile i 30 min tildekket med folien, før du skjærer i kjøttet.Bruk gjerne 2 gafler til å «raspe» kjøttet opp i små strimler og biter.
 10. Før brukte jeg burger brød, men når jeg nå er blitt oppmerksom på å droppe noen karbohydrater, så dropper jeg brødet, og lager en salat ved siden av. Det kan være min brokkoli salat fra Kokeboken Mat som synger, eller agurksalat. Mange muligheter her. Hvis du selv ønsker beholder du bare burger brødet.
 11. Uansett, så er dette: Himmelsk!!!

Bli med på praten! 2 kommentarer

 1. Mathias er en fantastisk bra mann og allerede en faglig bauta👨🏼‍🍳

  Svar

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Matopplevelse, Middag, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,