Denne salaten er perfekt som en siderett eller forrett i en BBQ middag. Den deilige sjyen fra sylteagurk glasset er en skjult hemmelighet, og blandet med olivenolje, og limejuice, blir dette magisk. De små skivene av jalepeno, med eller uten de sterke frøene, sammen med den sommerlige vannmelonen og nydelige chevre ost, gir en fantastisk god sommerfølelse. Og den følelsen må du finne frem til nå. Jeg brukte den som forrett foran en helgrillet kylling på fransk manér på min enkle PK-grill med kvalitet grill*. Wao, for en opplevelse.

SOMMERSALAT MED VANNMELON, JALEPENO OG CHEVRE

Du trenger:

  • 1/4-1/2  vannmelon (avhengig av størrelsen)
  • 1 dl lake fra sylteagurk glasset
  • ½ fennikel
  • ½ rødløk
  • 1/2 jalepeno
  • 1 neve ruccola salat, eller annen salat du liker
  • 1 neve myntblader
  • 1 lime
  • 2 ss olivenolje
  • 160 g chevre (jeg brukte den norske)
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Skjær vannmelonen i firkant biter
  2. Bruk gjerne en mandolin for å finskjære fennikel i tynne strimler. Ha på et salatfat, eller bolle.
  3. Skjær rødløk i fine strimler, skivet jalepeno, en neve ruccola, og finhakket myntblader. Ha alt på salatfatet.
  4. Ha sylteagurkvann, og olivenolje over salaten
  5. Press over litt limejuice.
  6. Bryt osten i biter og strø over .
  7. Smak til med salt og pepper
  8. Pynt gjerne tilslutt med noen hele myntblader

*PS! Grillkull og PK-grill kjøpte jeg hos http://www.bbqshop.no i Sandvika utenfor Oslo. Det eneste stedet i verden å handle slike produkter hos. (PS2: Jeg er ikke sponset!!!)

Bli med på praten! 2 kommentarer

  1. Namm🙌
    Så lurt å bruke sylteagurklake👍
    Og så Chevre da, blir aldri feil i en grillsalat🐐
    Takk for oppskrift.

    Svar
    • Hele familien hygget seg over denne i går. Holder på med en serie oppskrifter til BBQ. Anbefaler deg å sjekke ut BBQshop i Sandvika. Det er et usannsynlig kick å lage mat på grill med langtidssteking. Jeg bruker en Memphis pellettsgrill som er elektrisk, og dermed kan den stå i 8-12-24 timer og lage kunstverk. Produktet og hvordan jeg krydrer er kicket. Stekte Short-ribs på mandag i 11 timer. Nå står en svinenakke på grillen i 10 timer i dag. Das blir det «Pulled Pork» i ettermiddag.

      Svar

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Forrett, Matopplevelse, Middag, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,