Jeg var i New Orleans på midten av 90-tallet med “Gutta på tur-gjengen” på TV2. Etter første kveld på byen, ruslet jeg rundt på Bourbon Street på vei tilbake til hotellet. Foran et gatekjøkken, i den travle gaten, oppdaget jeg at det var en usedvanlig lang kø. Mine gastronomiske svakheter ble øyeblikkelig vekket til live, dette populære spisestedet måtte jeg sjekke ut. En av de mest populære rettene her var, Mais Maque Choux. Selv om de også hadde, Soft-crabs, Fried Chickens, og legendariske Gumbo på menyen, så var det denne enkle lille grønnsaksretten, som fikk min største oppmerksomhet. Veldig mange bestilte den, og det gjorde jeg også. Den var rett og slett nydelig. Litt sødme, men samtidig deilig «hot spicet». Perfekt natt-mat når man har vært på fest, men også glimrende som en del av en større meny til en BBQ-middag. Jeg bruker å lage den som en enkel lunsj rett, mens jeg hører på «the good ole’ Satchmo singing the blues».

MAIS MAQUE CHOUX

Passer til 3-4 porsjoner som en liten lunsj rett

Du trenger:

 1. 25g smør
 2. 2 ss Solsikkeolje 
 3. 225 g Maiskorn (4-6 friske kolber) Her kan du også bruke mais fra hermetikk boks.
 4. ½ gulløk, hakket 
 5. 1 hvitløkfedd, finhakket 
 6. 50 g rød paprika, hakket
 7. 1 ss brunsukker
 8. ½ teskje finkvernet sort pepper
 9. ½ teskje salt
 10. ¼ teskje kajennepepper
 11. 2 dl hønsebuljong
 12. 1 ss smør
 13. 1 egg, lettpisket
 14. 1,5 dl Melk

Slik gjør du:

 1. SMELT 1 SS SMØR I SAUTÈPANNE+OLJE.
 2. SAUTÈR MAIS,LØK OG PAPRIKA CA.5MIN.
 3. TILSETT KRYDDER
 4. TILSETT BULJONG,OG SKRU NED VARMEN,LA DET KOKE VÆSKEN NESTEN HELT INN.
 5. TREKK PANNEN AV VARMEN, OG RØR INN 1 SS SMØR.
 6. BLAND I EN LITEN BOLLE EGG+MELK, OG PISK TIL DET SKUMMER
 7. HA DET DERETTER I MAISBLANDINGEN. RØR GODT OM. SLIK AT ALT BLANDER SEG FINT.
 8. VARM ALT FORSIKTIG OPP IGJEN.
 9. SERVÈR MED LITT FINHAKKET URTER ELLER PERSILLE SOM PYNT OPPÅ.

Bli med på praten! 4 kommentarer

 1. Denne har jeg lett etter oppskrift på etter at du snakket om retten på P4, men ser jo nå at mine søk var totalt feilstavet 😂 Denne må prøves! Du snakket også om lammelår på gresk vis. Kommer den oppskrifta ut her på siden? Hilsen fra Tromsø 😊

  Svar
  • Hei Cathrine, kult at du vil prøve denne. Jeg lagde den til familien den uken på P4, og de ble super overrasket over at det smakte så godt. Det høres litt rart ut når man forteller om den, men godt er det. Jeg glemte å ta bilder da jeg lagde min lammeoppskrift. Men skal få gjort det igjen, og legger den ut da. Skal legge ut en veldig kul Persisk Fennikel salat oppskrift i morgen. Den MÅ du sjekke ut + at det kommer noen BBQ oppskrifter i neste uke.

   Svar
 2. Å herregud dette både ser og høres godt ut👌
  SKAL prøves🙌
  Takk for inspirasjon🙏

  Svar
  • Bare hyggelig. Sto opp kl.06 i morges for å lage short ribs, som nå har stekt i 6 timer, og 3-4 timer igjen. Skal legge dette ut. Sammen med BBQ saus m mer.

   Svar

Legg inn en kommentar

Kategori

Forrett, Matopplevelse, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , ,