Jeg elsker klassiske italienske retter, og gleder meg alltid til min første pastarett hver gang jeg kommer til Italia. Denne oppskriften er imidlertid noe av det beste jeg har fått utenom Italia, eller Firenze, som er min favorittby der nede. Så i mens jeg venter på å få smake en av «Verdens beste», som bare finnes i Italia, koser jeg meg med denne.

Verdens nest beste Pasta Bolognese

Beregn 2,5 timer

Du trenger:

 • 1 medium løk, hakket
 • 1 selleristang, hakket
 • 2 gulrot, hakket
 • 3 ss extra-virgin oliven olje
 • ½ kg malt kjøttdeig
 • salt
 • 2-300 g pancetta eller bacon, fin hakket
 • 2,5 dl tørr hvitvin
 • 3-4 ss tomatpure
 • 1 laurbærblad
 • 1 klype raspet muskat
 • 5 dl hjemmelaget kyllingkraft
 • 2,5 dl helmelk
 • 1 kg fersk tagliatelle eller pappardelle
 • Rikelig raspet parmesanost, minst 2,5 dl, og mere når du serverer.

Slik gjør du:

 1. For å lage Soffritto /Mirepoix (grønnsaksblandingen): Ha løk, selleristang og gulrot i en foodprosessor, og puls flere ganger(Viktig å bare pulse, så ikke blandingen blir for mosete) til du har rett konsistens. Hell over i en liten bolle.
 2. Varm olje i en jerngryte på medium varme. Lag små flate kjøttboller av kjøttdeigen, og legg i gryten. Krydre med salt, og stek på hver side i 2-3 min til de er lett krispy, og har en fin og brun stekeskorpe på hver side. La dem være litt rosa i midten. Når de er ferdige legger du de over i en bolle.
 3. Tørk gryten ren. Stek nå pancetta eller bacon over medium varme til de er krispy, 6-8 min. Ha over løk, gulrot og selleristang blandingen, og fortsett og steke til denne blandingen blir tørr og begynner og sette seg fast i gryten.6-8 min.
 4. Legg kjøttdeig bollene over i gryten, og hell over hvitvin. Skru ned varmen til medium-lav, og bruk en tresleiv til å knuse kjøttbollene i små biter. La dette koke i 12-15 min. Tilsett tomatpure, laurbærbladet og rasp muskat over i gryten. La dette koke til tomatpureen blir litt mørkere. Ca. 5 min.
 5. Hell over kyllingkraften og melk i gryten, og tilsett en klype salt. Skru varmen til lav, og la det koke uten lokk i 2 – 2 ½ time. Eller til kjøttet er veldig mørt. Hvis væsken reduseres for mye, har du i litt mer kyllingkraft. Ta ut laurbærbladet, smak til med salt.
 6. Kok pasta i en stor gryte med kokende saltet vann. Hvis du bruker fersk pasta kokes det i ca.3 min. Hvis det er tørr pasta, bare i 2 min. Kortere tid enn pakkens anvisning.
 7. Bruk en klype, eller pasta tang, og overfør pasta til sausen. Ha i 1-2 dl av pastavannet og 1-2 dl parmesan. Øk varmen til medium, og gi det et oppkok. Rør om hele tiden, til pastaen er al dente. Dette tar ca.2 min.
 8. Overfør pasta til tallerkener, og strø over raspet parmesan..
 • PS!!! Sausen kan lages på forhånd. Dekk til og la det stå kaldt, eller legg i frys.

 

Bli med på praten! 4 kommentarer

 1. Herlig🙌
  Hvitvin og melk du, det må jeg teste ut.
  Etter matkurs i Toscana bruker jeg også alltid stangselleri når jeg lager Bolognesen.
  Takk for oppskrift.

  Svar
 2. Hei Jørn, Ja, dette er godt. Jeg har laget kjøttsausen flere ganger allerede – både med og uten hvitvin. Favoritten er med fersk pasta, parmesan og grønn salat, men sausen også nydelig som basis til lasagne. Ha en fin sommer! Beste helsing, Charlotte

  Svar
  • Sorry for sent svar. Jeg kjøpte ny WordPress, og så oppsto det en feil som jeg ikke fikk med meg. Kult å høre om måten du lager retten på.

   Svar

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Matopplevelse, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,