
26. mars 2021 — Jørn Hoel
Lam på alles lepper
Det er alltid et stort kick å finne frem til en matoppskrift som «svinger-av-seg-selv». Dette er en av dem. Dersom du ikke finner Kjøttdeig av lam, kan du selvfølgelig bruke noe annet, men i disse nesten påske-tider, er lam «på alles lepper». Og så er det så utrolig godt. Jeg har også lovet meg selv og lage en versjon med stekt pancetta eller bacon biter i kjøttbollene. Jeg tror det blir en enda større smaksbombe. Vi får se. I mellomtiden prøves denne. Jeg hadde bare feltsalat denne dagen, men ruccola er hvassere og dessuten enda mer italiano.
Kjøttboller av lam med tomatsaus, fusilli og salat
Lunsj for 2 personer
Du trenger:
• 400 g kjøttdeig av lam
• 1 egg
• olivenolje til steking
• 1 ts pepper
• 1 ts løkpulver
• 2 ts hvitløkpulver
Tomatsaus:
• 120 g rødløk, finhakket
• 2 hvitløkfedd, raspet
• 400 g hakket tomat, gjerne hermetisk
• 100 g parmesan
• 100 g fusilli, pastaskruer
• 100 g ruccola, skyllet og tørket
• ½ teskje tørket timian
• ½ teskje tørket oregano
• Salt og pepper
Fusilli/Pasta:
Kok dette opp som anvist på pakken
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 200 grader C. Kok opp saltet vann til pasta.
2.Bland kjøttdeig, egg, pepper, løkpulver, og hvitløkspulver i en liten bolle. Form mindre kjøttboller, og stek dem gyllenbrune i olivenolje. Legg dem over i en ildfast form.
3.Stek kuttet løk i olivenolje til den er gyllenbrun, og tilsett raspet hvitløk. Ha i hakket tomat fra hermetisk boks, og krydre med timian, oregano og salt og pepper. Kok til massen er blitt tykk og godt blandet. Hell tomatblandingen over kjøttbollene i en ildfast form.
4. Strø revet ost over kjøttbollene og tomatsausen, og stek i ovnen til osten er smeltet og gyllenbrun på 200 grader i cirka 15 minutter.
5. Kok opp pastaskruer i det fossende vannet. Følg bruksanvisningen, ca. 10-12 min. Hell ut vannet, og legg pastaskruene i bunnen av tallerkenen. Ha saus og kjøttboller over, og pynt med salatblader.
PS! Jeg brukte feltsalat, men ruccola er enda bedre og mer italiensk!!!