26. mars 2021

Lam på alles lepper

Det er alltid et stort kick å finne frem til en matoppskrift som «svinger-av-seg-selv». Dette er en av dem. Dersom du ikke finner Kjøttdeig av lam, kan du selvfølgelig bruke noe annet, men i disse nesten påske-tider, er lam «på alles lepper». Og så er det så utrolig godt. Jeg har også lovet meg selv og lage en versjon med stekt pancetta eller bacon biter i kjøttbollene. Jeg tror det blir en enda større smaksbombe. Vi får se. I mellomtiden prøves denne. Jeg hadde bare feltsalat denne dagen, men ruccola er hvassere og dessuten enda mer italiano.
Kjøttboller av lam med tomatsaus, fusilli og salat
Lunsj for 2 personer
Du trenger:
• 400 g kjøttdeig av lam
• 1 egg
• olivenolje til steking
• 1 ts pepper
• 1 ts løkpulver
• 2 ts hvitløkpulver
 Tomatsaus:
• 120 g rødløk, finhakket
• 2 hvitløkfedd, raspet
• 400 g hakket tomat, gjerne hermetisk
• 100 g parmesan
• 100 g fusilli, pastaskruer
• 100 g ruccola, skyllet og tørket
• ½ teskje tørket timian
• ½ teskje tørket oregano
• Salt og pepper
Fusilli/Pasta:
Kok dette opp som anvist på pakken
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 200 grader C. Kok opp saltet vann til pasta.
2.Bland kjøttdeig, egg, pepper, løkpulver, og hvitløkspulver i en liten bolle. Form mindre kjøttboller, og stek dem gyllenbrune i olivenolje. Legg dem over i en ildfast form.
3.Stek kuttet løk i olivenolje til den er gyllenbrun, og tilsett raspet hvitløk. Ha i hakket tomat fra hermetisk boks, og krydre med timian, oregano og salt og pepper. Kok til massen er blitt tykk og godt blandet. Hell tomatblandingen over kjøttbollene i en ildfast form.
4. Strø revet ost over kjøttbollene og tomatsausen, og stek i ovnen til osten er smeltet og gyllenbrun på 200 grader i cirka 15 minutter.
5. Kok opp pastaskruer i det fossende vannet. Følg bruksanvisningen, ca. 10-12 min. Hell ut vannet, og legg pastaskruene i bunnen av tallerkenen. Ha saus og kjøttboller over, og pynt med salatblader.
PS! Jeg brukte feltsalat, men ruccola er enda bedre og mer italiensk!!!

Legg inn en kommentar

Kategori

Forrett, Matopplevelse, Middag, Oppskrift, Råvarer, Sunnhet

Stikkord

, , , , , , ,