
30. januar 2023 — Jørn Hoel
Fennikel og blomkålsalat med kikerter i sitron og yoghurtdressing
En nydelig rett med følelser fra Hellas og østover inn i den Persiske verden. Siden påsketuren til Athen ble avlyst, har dette vært en av min «greske-trøste-retter» i april.
Fennikel og blomkålsalat med kikerter i sitron og yoghurtdressing
Du trenger:
- 4 hvitløkfedd, finhakket
- 3 ss malt koriander
- 3 ss malt kummin
- 5 ss ekstra virgin olivenolje, pluss mer til avslutning
- 1 blomkålhode, skåret i små klaser, og deretter delt i to på langs
- 2 x 400 g kikerter, skyllet
- Salt og ferskkvernet pepper
- 2 dl gresk yoghurt ( NB!Det finnes Glutenfri Gresk yoghurt )
- 5-6 ss ferskpresset sitron juice
- 2 medium stor fennikel pære, delt på langs og skåret i tynne skiver
- 2 grønne chili, tynnskåret
- 3 dl bladpersille, hakket eller med hele blader hvis de ikke er så store
- 2 ss ristet sesam frø
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Bland hvitløk, koriander , kummin og 3 ss olivenolje i en stor bolle. Rør godt sammen.
- Tilsett blomkål og kikerter, og krydre med salt og pepper. Bland det godt sammen.
- Hell blomkålblandingen over i en medium stor langpanne. Bak i ovnen, og rør om halveis i stekeprosessen, slik at dressingen treffer alle ingredienser. Bak til kikerter og blomkål har blitt gyllen brun. Blomkålen skal være myk.Det skal ta ca. 20-25 min.
- I mellomtiden mikser du yoghurt, 1 ss sitronjuice og en stor klype salt i en liten bolle.
- I en stor bolle har du fennikel, chili, persille, sesamfrø og resterende 3 ss sitron juice i bollen, og krydre med salt.
- Fordel yoghurt på serverings tallerkener. Topp med krydret kikerter miks. Strø fennikel salaten over, og skvett litt olivenolje over, og dryss litt ekstra sesamfrø over til slutt.Fennikel
Allergener:
Gresk Yoghurt kan byttes ut med Glutenfri Gresk Yoghurt
Sesamfrø: Kan droppes
