En nydelig rett med følelser fra Hellas og østover inn i den Persiske verden. Siden påsketuren til Athen ble avlyst, har dette vært en av min «greske-trøste-retter» i april.

Fennikel og blomkålsalat med kikerter i sitron og yoghurtdressing

Du trenger:

  • 4 hvitløkfedd, finhakket
  • 3 ss malt koriander
  • 3 ss malt kummin
  • 5 ss ekstra virgin olivenolje, pluss mer til avslutning
  • 1 blomkålhode, skåret i små klaser, og deretter delt i to på langs
  • 2 x 400 g kikerter, skyllet
  • Salt og ferskkvernet pepper
  • 2 dl gresk yoghurt ( NB!Det finnes Glutenfri Gresk yoghurt )
  • 5-6 ss ferskpresset sitron juice
  • 2 medium stor fennikel pære, delt på langs og skåret i tynne skiver
  • 2 grønne chili, tynnskåret
  • 3 dl bladpersille, hakket eller med hele blader hvis de ikke er så store
  • 2 ss ristet sesam frø

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Bland hvitløk, koriander , kummin og 3 ss olivenolje i en stor bolle. Rør godt sammen.
  3. Tilsett blomkål og kikerter, og krydre med salt og pepper. Bland det godt sammen.
  4. Hell blomkålblandingen over i en medium stor langpanne. Bak i ovnen, og rør om halveis i stekeprosessen, slik at dressingen treffer alle ingredienser. Bak til kikerter og blomkål har blitt gyllen brun. Blomkålen skal være myk.Det skal ta ca. 20-25 min.
  5. I mellomtiden mikser du yoghurt, 1 ss sitronjuice og en stor klype salt i en liten bolle.
  6. I en stor bolle har du fennikel, chili, persille, sesamfrø og resterende 3 ss sitron juice i bollen, og krydre med salt.
  7. Fordel yoghurt på serverings tallerkener. Topp med krydret kikerter miks. Strø fennikel salaten over, og skvett litt olivenolje over, og dryss litt ekstra sesamfrø over til slutt.Fennikel

Allergener:

Gresk Yoghurt kan byttes ut med Glutenfri Gresk Yoghurt

Sesamfrø: Kan droppes

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Matopplevelse