Mens man venter på verdens beste Norske jordbær, finner det ulike importerte man kan kose seg med i mellomtiden. Denne varianten har en sterk italiensk følelse med seg, og viktigst av alt er muligheten til å droppe verdens skumleste matprodukt. Nemlig: sukker. Dette er starten på et nytt liv for min del. Prøver overalt å droppe sukker, som sies å være mer vanedannende enn heroin. Vel, jeg har kommet til at komposisjonen av denne retten med deilige jordbær er bedre enn det meste. Jeg bytter ut sukker med brunt sukrin. Dersom du syntes det trenger mer enn 60 g, så juster mengden til du er fornøyd. Prøv dette. Det finnes laktosefri mascarpone og cremefraiche, hvis det trenges til din dessert. 

Hvis du ønsker å utforske din Balsamico interesse, så er produsenten Antica Acetaia Cavedoni Dal 1860, en av de eldste produsentene i Modena. De lager utrolig mange gode versjoner, men den som kan passe til dine Jordbær og mange andre mat opplevelser, er Saba Aromatica. Smaken er unik og lovpriset i århunder. Den er selvfølgelig laget på pressede druer fra regionen, deretter har de kokt mosten skånsomt til en sirup. Lagret på ulike trefat og aromatisert med tilsatte urter, deriblandt kanel og nellik. Det selvfølgelig ikke tilsatt sukker, for det er prosessen og tid som lager den unike smaken. Du MÅ prøve den.
Denne får du kjøpt hos Handberg Engros i Bærum tel.404 08 764

PS! I ettertid har jeg prøvd Saba sammen med Extra Virgin Olivenolje fra Quattrociocchi, og var en så stor opplevelse, at jeg velger å jobbe frem en egen sak om dressing til salat.

Jordbær med mascarpone og balsamicoeddik

Du trenger:

  • 750 g jordbær
  • 60 g Brunt Sukrin ( i stedet for sukker)
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 125 g mascarpone (Her kan du få tak i latosefri)
  • 125 g cremefraiche ( eller aller helst Røros rømme. I begge tilfeller finnes dette som loktosefri)
  • Litt sitronsaft fra fersk sitron.
  • 1 vaniljestang

Slik gjør du:

1.Del jordbærene i to, og legg i en glassbolle.

2. Dryss sukrin jevnt over bærene, og la det stå i en halvtime.

3. Drypp balsamico eddik over bærene, bland det hele og sett bærene i kjøleskapet i 30 min.

Allergener:

Mascarpone: Kan byttes til Laktosefri Mascarpone

Creme Fraiche: Kan byttes til Laktosefri Creme Fraiche

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Dessert, Matopplevelse, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , , ,