Denne brokkolisalaten satte fyr på familien min i pinsen. Det var BBQ aften, og det var like før James Bond hadde hoppet opp på serveringsfatet, og herjet vilt. Det føltes sånn, fordi innen jeg hadde fått servert mine vakre Baby Back Ribs, som kom ferdig glacet ut av min Memphis Pelletsgrill, var all Brokkolisalat spist opp! Noen digget min Brokkoli-salat. Jeg skjønner det, fordi denne salaten er bare så deilig annerledes, og MÅ sjekkes ut. Anbefales på det sterkeste. Jeg byttet ut sukker med brun Sukrin ( Sukrin Gold, som det står på pakken). Det er et viktig element for å slippe unna verdens farligste ingrediens. Nemlig sukker! Norske myndigheter burde snart sette et skikkelig fokus på dette. Det burde skrives om i media hver eneste dag. Det burde snakkes om på skolene hver eneste dag. Sukker er farlig for kroppen din!!!

BROKKOLI SALAT 

Denne salaten er deilig enten som en lunsj, eller sammen med andre retter, sommer og vinter. På sommeren har jeg den ofte i en BBQ meny.

Du trenger:

2 dl yoghurt

2,5 dl melk

1 dl eplecider eddik

2 ss lys brunt Sukrin (i stedet for sukker)

1 ss mørk Fransk sennep

1 teskje muskat pulver, raspet

1,2 dl finhakket dill, og litt ekstra til servering

Salt og fersk kvernet pepper

1 stor brokkoli bunt, skåret i små rosetter. Stilken skrellet, og skåret i mindre biter.

2,5 dl saltet peanøtter eller mandler

2,5 dl kirsebær eller moreller uten stein (jeg brukte ferske moreller)

2,5 dl vårløk, skåret i tynne skiver

Slik gjør du:

1. I en stor bolle, blandes yoghurt, melk, eddik, sukrin, sennep, muskat og dill.

Krydre med salt og pepper.

2. Ha i brokkolien, peanøtter, kirsebær og vårløk.

Smak til med salt og pepper.

Server med det samme.