
3. februar 2014 — Jørn Hoel
Bakte grønnsaker i tårn
Å lage tårn av bakte grønnsaker som squash, aubergine, løk og paprika gir et fargerikt innslag på tallerkenen. Serveres som en egen liten rett, som forrett, tilbehør i stedet for salat eller som en tapasrett.
Du trenger:
- ½ stk gul squash
- ½ stk grønn squash
- ½ stk aubergine
- 1 stk løk
- 1 stk rød paprika
- 2 ss rapsolje (eller annen olje)
- 2 stilk bladpersille
- 2 båt hvitløk
- 2 stilk frisk timian
- 50 g parmesan
- nykvernet pepper
- spirer
Slik gjør du:
- Skjær grønnsakene i 1 cm tykke skiver. Del paprikaen i store biter.
- Dryss litt salt på auberginen og la den «safte» seg i ca. 15 minutter (dette er for å fjerne bitterstoffer). Tørk godt av.
- Finhakk hvitløk og urter.
- Ha litt olje i bunnen av en langpanne. Legg grønnsakskivene i langpannen og ha på urter og hvitløk.
- Bak grønnsakene i ovn på 200°C. Squash kan tas ut etter ca. 10 minutter. Resten kan bakes 10 minutter til.
- Stable skivene til et tårn.
- Dryss over revet parmesan, nykvernet pepper og pynt med spirer.
Koselig å lese bloggen din Jørn, (koselig å høre på musikken din også).
Bloggen din gir megi nspirasjon, det er viktig i hverdagen, og jeg liker at du også er innom helse, matmesser ol. det er alltid aktuelt og interresant. Skriver selv en blogg som heter «ganske enkelt», har en god del brukere etter hvert (mellom 1000 – 2000 hver dag) og etter hvert ca. 800 oppskrifter. Vil du ta en titt er du velkommen til det, adressen er: http://synnesmatglede.blogspot.com
Masse hilsen fra Synne som ser frem til flere innlegg fra deg.
Så hyggelig å høre fra deg Synne. Tusen takk for fine ord. Gleder meg til å «dykke inn» i din blogg. Kanskje jeg kunne intervjuet deg, og laget en sak om deg og din blogg? Jørn