
5. februar 2014 — Jørn Hoel
Grønnsakssuppe fra Midt-Østen
Denne suppen er min favorittgrønnsakssuppe, og dere MÅ prøve den. Den er fantastisk god og meget enkel å lage. Om du ønsker å gjøre det litt mer avansert, kan du lage din egen grønnsaksbuljong. Jeg bruker ferdigkraft eller -terninger.
Grønnsakssuppe fra Midt-Østen
For 4-6 porsjoner
Du trenger:
- 2 ss oliven olje
- 1 stor løk,hakket
- ½ ss spisskummin
- ½ ss chili krydder
- 1 stor hvitløk fedd,knust
- 50 g gulrot, fint kappet i skiver
- ½ rød paprika, rensket og skåret i 2 cm biter
- 175 g poteter, rensket og skåret i fine 2 cm terninger
- 430 g mixed beans, renset og vannet ( eller bruk cannellini )
- 1 l kraft laget av 1 kylling terning + 1 grønnsak terning
- salt og pepper
- 15 g flatbladet persille, fint skåret
- 1 ½ ss sitron saft
Slik gjør du:
- Varm opp oljen i en stor panne, og stek løken til den er myk, i ca. 5 minutter.
- Tilsett krydder, og stek i 1 min.
- Tilsett hvitløk og stek i 1 min.
- Ha i grønnsaker, deretter bønnene, og så kraften.
- Kok dette opp,og redusèr varmen og la det surre med lokk på, i
- 6-8 min.
- Smak til med salt og pepper.
- Ha i persille og sitron saften, og la dette surre i ekstra 2 min.
- Pynt med ekstra persille. Servèr!
For lite fett og proteiner, sikkert god likevel.
Prøv den, og justér med krydder mengden. Denne suppen har en gang vært kåret til europas beste suppe…