Denne suppen er min favorittgrønnsakssuppe, og dere MÅ prøve den. Den er fantastisk god og meget enkel å lage. Om du ønsker å gjøre det litt mer avansert, kan du lage din egen grønnsaksbuljong. Jeg bruker ferdigkraft eller -terninger.

Grønnsakssuppe fra Midt-Østen

For 4-6 porsjoner

Du trenger:

  • 2 ss  oliven olje
  • 1 stor løk,hakket
  • ½ ss spisskummin
  • ½ ss chili krydder
  • 1 stor hvitløk fedd,knust
  • 50 g gulrot, fint kappet i skiver
  • ½ rød paprika, rensket og skåret i 2 cm biter
  • 175 g poteter, rensket og skåret i fine 2 cm terninger
  • 430 g mixed beans, renset og vannet ( eller bruk cannellini )
  • 1 l kraft laget av 1 kylling terning + 1 grønnsak terning
  • salt og pepper
  • 15 g flatbladet persille, fint skåret
  • 1 ½  ss sitron saft

Slik gjør du:

  1. Varm opp oljen i en stor panne, og stek løken til den er myk, i ca. 5 minutter.
  2. Tilsett krydder, og stek i 1 min.
  3. Tilsett hvitløk og stek i 1 min.
  4. Ha i grønnsaker, deretter bønnene, og så kraften.
  5. Kok dette opp,og redusèr varmen og la det surre med lokk på, i
  6. 6-8 min.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Ha i persille og sitron saften, og la dette surre i ekstra 2 min.
  9. Pynt med ekstra persille. Servèr!

Join the conversation! 2 Comments

  1. For lite fett og proteiner, sikkert god likevel.

    Svar
    • Prøv den, og justér med krydder mengden. Denne suppen har en gang vært kåret til europas beste suppe…

      Svar

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategori

Forrett, Matopplevelse, Middag, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , , ,