Denne enkle og nydelige retten var en supersuksess på Matstreif for to år siden, og folk kommer ennå til meg og ber om oppskriften.

Dette er noe hele familien elsker, smakfullt og spennende. Dessuten er det helnorsk. Reinsdyrkjøtt er et svært magert kjøtt med ca. 2% fettinnhold. Kjøttet er liksom ferdigkrydret fordi dyret spiser lyng, bærvekster, gress, løv, knopper, lav og mose, i tillegg til sopp. Dette setter mange gode smaker i kjøttet, og derfor trenger man ikke å krydre kjøttet mye. Prøv. Jeg lover smaksbomber.

Wraps med reinsdyrskav og tyttebærrømme

For 4 personer

Du trenger:

  • 300 g reinsdyrskav
  • ¼ stk purre , i strimler
  • 1 ss margarin , til steking
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 2 stk grove hvetetortilla
  • ½ pk blandet babysalat
  • 2 ss lettrømme
  • 1 ss rørt  tyttebærsyltetøy
  1. Fres reinsdyrskav raskt i små porsjoner i en varm stekepanne eller gryte med margarin, 2-3 minutter. Ha i strimlet purre og stek videre et par minutter. Krydre med salt og pepper.
  2. Varm grove hvetetortilla etter anvisning på pakken.
  3. Bland sammen rømme og rørt tyttebærsyltetøy til en dressing.
  4. Anrett de varme lefsene med nystekt reinsdyrskav, salat og tyttebærrømme.

Wraps-med-reinsdyrskav-og-tyttebaerromme-normal-253202-5

Join the conversation! 9 Comments

  1. Hei Jørn – Wraps med reinsdyrskav ser nydelig ut. Er selv veldig glad i reinsdyrkjøtt, men opplever alt for ofte at reinsdyrskavet som er å få kjøpt i butikkene er seigt og trevlete. Hvor bør jeg kjøpe dette for å være sikret god kvalitet?

    Mvh Kjella

    Svar
    • Hei, bor du i Oslo så er det boder på Vulkan Mathall frem til søndag, men jeg mener noen av dem sa igår at det leverte til Meny og Coop. Skal undersøke og maile deg navn på de produktene jeg smakte. Jørn

      Svar
    • Hei igjen,
      jeg dro ned på Vulkan og fikk snakket med en produsent der som heter Varanger Vilt.( http://www.varangervilt.no). De fortalte at de solgte til Coop og Meny. Sistnevnte med butikkene Ultra og Centra i Oslo i tillegg. Kjøttet til deres Finnbiff/reinsdyrskav deres er premium og hentet fra som bog, nakke og sideribben. Sikkert litt dyrere produkter, men det er jo verdt det. Jeg spiste dette ikveld med familien, og det er bare sykt bra kjøtt. Jørn

      Svar
  2. Den her bli garantert å smake. Simonsen nevnte her at reinskaven kunne være seig og trevlete, tja man kan være uheldig, men stort sett e den brukbar må bare brune litt av gangen i panna ellers så kokes det og blir seigt. Skal prøve den på lørdags kveld!

    Svar
  3. Hei, var en tur innom Mathallen i dag og fikk fantastiske smaksprøver med både skav og pølser. Pølsene imponerte meg virkelig!! Reinstyrskav med ville bær i rømme….. er godt.

    Svar
  4. Dette var veldig enkelt og veldig godt! Kjøpte reinskav fra Li Vilt i dag (Mathallen). Suksess! Stek litt og litt av gangen på høy varme. Barna og farmor digget det! Ferdig med Taco.

    Svar
  5. Jeg skaver kjøttet selv, fra bog eller steika, men Varanger Vilt har det beste kjøttet. Og vi kaller reinskav for lappebiff 🙂

    Svar
  6. Hvor får en kjøpt glutenfrie brød til wraps, eller en eventuell oppskrift på hjemmelagde slike.

    Svar
    • Hei, jeg googlet denne: GLUTENFRI TORTILLALEFSER
      • 225 g maismel/polenta, litt grov.
      • 225 g hvetemel (jeg brukte blå Jyttemjøl istede)
      • 25 g margarin (brukte myk kokosolje. Man kan med fordel doble mengen)
      • 3 dl lunkent vann
      • 1 ts salt (jeg hadde også i litt malt spisskummen)

      • Bland maismel, salt og hvetemel i en stor bolle, og tilsett margarinen. Gni det inn til blandingen ligner på brødsmuler. Tilsett vannet og bland det sammen til en deig. Dryss litt (mer enn litt) mel på kjøkkenbenken og kna deigen her til den er jevn. Form den til fire like store boller (tennisballstørrelse) og la dem hvile under et håndkle i en time. Rull så ut hver bolle til den har en diameter på ca 25 cm (Litt vanskelig å kjevle, tips: Ikke legg noe særlig vekt på når du kjevler den ut, vær forsiktig).
      • Det beste er å steke tortillaene på takke, men det går fint i stekepanne også. Stek dem på begge sider over sterk varme, til de så vidt er brune. Ikke bruk fett til stekingen.

      Svar

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategori

Matopplevelse

Stikkord

, , , , , , , , ,