Første gang jeg smakte Paul Bocuses verdenberømte trøffelsuppe, var i Lyon på 90-tallet, og jeg ble øyeblikkelig hekta. Siden har det blitt færre ekte trøfler, og flere supper med sopp og trøffelolje som erstatning. Her er en variant laget av den kjente amerikanske kokken Anthony Bourdain. Så mens man drømmer om neste ekte trøffel, kan man kose seg med denne «fattigmanns trøffelsuppe», en suppe for ekte Trøffelhelter.

TRØFFELSUPPE MED SOPP

For 4 personer

Du trenger:

  • 6 ss smør
  • 1 liten løk i tynne skiver
  • 350 gram sjampinjonger
  • 15 gram tørket porcini sopp, ( valgfri )
  • 1 liter kyllingkraft eller buljong
  • En kvist av bladpersille
  • 2,5 dl fløte, ( valgfri )
  • Salt og pepper
  • 1/2 dl sherry eller Madeira, god kvalitet

Valgfritt Pynt:
4 ts kremfløte
Noen dråper trøffelolje, bladpersille og litt sopp

Slik gjør du:
1. I en mellomstor kjele , smelt 2 ss smør over middels varme og tilsett løk . Stek til løken er myk og blank , og ha i sopp og resten av smøret . La blandingen svette i ca 8 minutter. Pass på at løken ikke blir brun. Rør inn kyllingbuljong og persille og kok opp . Umiddelbart redusere varmen og la det småkoke i ca en time .

2.Etter en time , tar du ut persillen, og kaster den . La suppen avkjøles i noen minutter , og hell suppen over i en blender, og kjør den i høy hastighet til blandingen er jevn. Når suppen har emulgert , helles den tilbake i pannen. Krydre med salt og pepper , og ta den opp til et oppkok igjen . Rør inn fløte og sherry og server umiddelbart med et par dråper trøffelolje og et par striper av kremen over overflaten som en endelig garnityr.

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Forrett, Matopplevelse, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , ,