
14. februar 2014 — Jørn Hoel
Gresk yoghurt i aubergineform – en perfekt start på uken
Min søken etter nye kulinariske veier mot en helsefremmende livsstil, har bragt meg inn i yoghurtens verden. Jeg har alltid likt yoghurt, men aldri utforsket det sammen med andre ingredienser. For å finne spennende matoppskrifter som inkluderer yoghurt, kontaktet jeg produsenten Lindahls, som var først ute med gresk, tyrkisk og russisk yoghurt i Norge. Deretter møtte jeg den tidligere hoffkokken Anne Britt Løkken, som viste meg spennende og enkle måter å bruke yoghurt på. Deilige og annerledes smaker, som samtidig er sunne. En perfekt rett til familien på søndag eller hvilken som helst annen dag.
AUBERGINEFORM
Du trenger:
- 1 aubergine
- 1 grønn squash
- 1 gul løk, grovt hakket i skiver
- 2 bokser grovhakket hermetisk tomat
- 2 dl gresk yoghurt naturell
- 2 hvitløkfedd, revet
- 1 ts spisskummin
- litt gurkemeie
- ½ ts karri
- revet ost (parmesan eller det du liker)
Slik gjør du:
- Skjær aubergine og squashen i skiver, og ha salt over for å trekke ut fukt.
- Etter minimum 10 minutter tørkes saltet av.
- Stek dem så i tørr panne så de blir ”grillet” brune
- I en liten gryte freser du løk og krydder, og deretter i tomaten, og kok dette sammen. Smak til med salt og pepper.
- I en langpanne legges alt lagvis: først aubergine, squash, tomatblanding, yoghurt, og så et nytt lag med det samme. Tilslutt toppes det med revet ost.
- Stek på 190 grader i 20 minutter.
Gode yoghurter bør få skryt, og denne er fantastisk!