Min søken etter nye kulinariske veier mot en helsefremmende livsstil, har bragt meg inn i yoghurtens verden. Jeg har alltid likt yoghurt, men aldri utforsket det sammen med andre ingredienser. For å finne spennende matoppskrifter som inkluderer yoghurt, kontaktet jeg produsenten Lindahls, som var først ute med gresk, tyrkisk og russisk yoghurt i Norge. Deretter møtte jeg den tidligere hoffkokken Anne Britt Løkken, som viste meg spennende og enkle måter å bruke yoghurt på. Deilige og annerledes smaker, som samtidig er sunne. En perfekt rett til familien på søndag eller hvilken som helst annen dag.

aVRoCC46OGBqustVl3R2LyuFeTwKM-DFbovLkR-Jmxc

AUBERGINEFORM

Du trenger:

  • 1 aubergine
  • 1 grønn squash
  • 1 gul løk, grovt hakket i skiver
  • 2 bokser grovhakket hermetisk tomat
  • 2 dl gresk yoghurt naturell
  • 2 hvitløkfedd, revet
  • 1 ts spisskummin
  • litt gurkemeie
  • ½ ts karri
  • revet ost (parmesan eller det du liker)

Slik gjør du:

  1. Skjær aubergine og squashen i skiver, og ha salt over for å trekke ut fukt.
  2. Etter minimum 10 minutter tørkes saltet av.
  3. Stek dem så i tørr panne så de blir ”grillet” brune
  4. I en liten gryte freser du løk og krydder, og deretter i tomaten, og kok dette sammen. Smak til med salt og pepper.
  5. I en langpanne legges alt lagvis: først aubergine, squash, tomatblanding, yoghurt, og så et nytt lag med det samme. Tilslutt toppes det med revet ost.
  6. Stek på 190 grader i 20 minutter.

YGLsFzTTfFnsXsmpRHh1Pu_uFPzpexSdXuvqYOiG20c

Gode yoghurter bør få skryt, og denne er fantastisk!

w

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Forrett, Matopplevelse, Middag, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , ,