-Kvaliteten på en restaurant kan måles på sin fiskesuppe, fortalte en meg for mange år siden. På Vulkanfisk i Mathallen i Oslo, fant jeg en helt nydelig fiskesuppe som gir deg god nok grunn til å stikke innom for en smak. Her er oppskriften hvis du selv vil prøve.

Vulkanfisk Fiskesuppe

Oppskrift til 4-5 pers

Du trenger:

  • 1 liter skikkelig god fiskekraft
  • 500 gr hvit/rød fisk
  • 250 gr blåskjell
  • 2 sjalottløk finhakket
  • 1 fennikel finhakket
  • 1 gulrøtter finhakket
  • 1 halv purreløk  finhakket
  • 2 stk hvitløk fedd finhakket
  • 1 liter fløte
  • Persille
  • Olivenolje
  • Sitron
  • Salt
  • Pepper
  • 4 dl hvitvin

Slik gjør du:

  1. Fres sjalottløk, fennikel, gulrøtter, purreløk og hvitløk i kjele med olivenolje til det er blankt, ca. 5 min.
  2. Tilsett hvitvin og kok inn til det blir ¼ igjen.
  3. Ha i fiskekraft og kok opp.
  4. Hell i fløte og kok inn.
  5. Smak til med salt, pepper og sitron til du får en syrlig, balansert smak.
  6. Sil suppen fra de kokte grønnsakene over i en ny gryte. Tilsett tynne gulrotskiver og purreløk i tynne skiver. Ha i en god neve blåskjell. Lett oppkok. Tilsett fisk skåret i terninger og la suppen trekke et par minutter.
  7. Server i dype tallerkener og garner med persille eller annet grønt.

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategori

Forrett, Middag, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , , , , ,