
27. februar 2014 — Jørn Hoel
En nydelig fiskesuppe i Mathallen
-Kvaliteten på en restaurant kan måles på sin fiskesuppe, fortalte en meg for mange år siden. På Vulkanfisk i Mathallen i Oslo, fant jeg en helt nydelig fiskesuppe som gir deg god nok grunn til å stikke innom for en smak. Her er oppskriften hvis du selv vil prøve.
Vulkanfisk Fiskesuppe
Oppskrift til 4-5 pers
Du trenger:
- 1 liter skikkelig god fiskekraft
- 500 gr hvit/rød fisk
- 250 gr blåskjell
- 2 sjalottløk finhakket
- 1 fennikel finhakket
- 1 gulrøtter finhakket
- 1 halv purreløk finhakket
- 2 stk hvitløk fedd finhakket
- 1 liter fløte
- Persille
- Olivenolje
- Sitron
- Salt
- Pepper
- 4 dl hvitvin
Slik gjør du:
- Fres sjalottløk, fennikel, gulrøtter, purreløk og hvitløk i kjele med olivenolje til det er blankt, ca. 5 min.
- Tilsett hvitvin og kok inn til det blir ¼ igjen.
- Ha i fiskekraft og kok opp.
- Hell i fløte og kok inn.
- Smak til med salt, pepper og sitron til du får en syrlig, balansert smak.
- Sil suppen fra de kokte grønnsakene over i en ny gryte. Tilsett tynne gulrotskiver og purreløk i tynne skiver. Ha i en god neve blåskjell. Lett oppkok. Tilsett fisk skåret i terninger og la suppen trekke et par minutter.
- Server i dype tallerkener og garner med persille eller annet grønt.