Dette er enkel husmannskost, utrolig lett å lage, og fint på en søndag eller på en vanlig ukedag.

Du kan bytte ut medisterdeigen med en annen kjøttdeig eller rent kjøtt, men jeg sverger til denne oppskriften. Om du ønsker å utvikle din egen stil på retten, kan du flørte med krydderurter du liker, som timian, oregano eller andre urter, men ofte er det enkleste det beste. Prøv deg fram, og finn din egen måte å lage den på. Jeg tror familien vil elske den uansett. God middag!

Ungarsk rapsodi

For 4 personer

Du trenger:

  • 800 g medisterfarse
  • 4 gulrøtter
  • 1 kålhode
  • 1 liter kyllingbuljong (evt. 5dl kyllingbuljong og 5 dl kalvebuljong)
  • salt og pepper
  • Valgfritt å bruke kokte poteter til

Slik gjør du:

  1. Ha  buljongen i en gryte og varm opp.
  2. Rens gulrøttene og del dem i passende biter eller terninger, og ha dem i gryten.
  3. Skjær kålhode i passende strimler, og legg dem i gryten.
  4. Med en fuktig spiseskje lager du passende store «kaker» av medisterdeigen, og legger forsiktig opp i gryten.
  5. Salt og peppre etter smak, og gi dette et oppkok. Skru ned og la det småkoke under lokk til gulrøttene begynner å bli myke. De skal være midt imellom fast og myk.

IMG_5760

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategori

Matopplevelse, Middag, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , , , , ,