
I min søken etter å utforske bruk av yoghurt i matlaging, fikk jeg denne oppskriften på nydelig scones, av kokken Anne Britt Løkken. Hun bruker helst gresk yoghurt fra Lindahls produkter, fordi smaken er så fantastisk. Dette er enkelt å lage hjemme, nydelig til te og kaffe, men også til sammensetninger med ulike salater.
SCONES
- 5 dl hvetemel
- 2 dl sammalt grov hvete
- 1 dl havregryn
- 2 ss sukker
- 5 ss usaltet smør, mykt, romtemperert
- 1 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 5 dl gresk yoghurt naturell
- Bland sammen alt det tørre. Hvetemel, sammalt grov hvete, havregryn, sukker, salt, bakepulver, natron. Bland godt
- Ha i smøret og bland godt
- Ha i yoghurten, og bland sammen til en fin masse.
- Deigen rulles til passende boller, og legges på bakepapir.
- Stekes på 180 grader i 10-12 min. Med Varmluft.