I min søken etter å utforske bruk av yoghurt i matlaging, fikk jeg denne oppskriften på nydelig scones, av kokken Anne Britt Løkken. Hun bruker helst gresk yoghurt fra Lindahls produkter, fordi smaken er så fantastisk. Dette er enkelt å lage hjemme, nydelig til te og kaffe, men også til sammensetninger med ulike salater.

SCONES

  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl sammalt grov hvete
  • 1 dl havregryn
  • 2 ss sukker
  • 5 ss usaltet smør, mykt, romtemperert
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 5 dl gresk yoghurt naturell
  1. Bland sammen alt det tørre. Hvetemel, sammalt grov hvete, havregryn, sukker, salt, bakepulver, natron. Bland godt
  2. Ha i smøret og bland godt
  3. Ha i yoghurten, og bland sammen til en fin masse.
  4. Deigen rulles til passende boller, og legges på bakepapir.
  5. Stekes på 180 grader i 10-12 min. Med Varmluft.

koOIHq3ekj0unprPoaMz6kII5txsHcoc6iUHlENn8q08gBg8CctdrQQacRuMHnYH8CO2VfhUz6OuCOTJcIuNecioscmQSZkqj1xJDoaGKLcdmXsbZZjlVE4UHYV4m7MR8

t2wTnQ0dZCFh2TmYvp6CAh4eAlU8jbWm8ovpbqHdm-ow

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Matopplevelse

Stikkord

, , , , , , , , ,