I den senere tid har jeg gjenoppdaget te-kicket jeg hadde på 70-tallet, gjennom mange besøk på kaféen Tehuset, i Lille Grensen i Oslo. Her har jeg blitt servert unike smaker av Blåbær & Rooibos, Ginseng Detox, Grønn te, Chai-te, og mye annet godt.

For hvert te-besøk har nye dører åpnet seg, og gitt meg innsyn i den spennende kulinariske verden som te kan by på. Jeg har oppdaget det store og brede sortimentet av ulike tesorter, noe som tilfredsstiller meg på en annen måte enn kaffe. Te er rett og slett en vakker drikk, og har et bredt spekter av smaker å spille på. Det er inspirerende å drikke te, og jeg kjenner at jeg vil bli enda bedre venn med denne tradisjonsrike drikken.

Under mitt dypdykk inn i teens muligheter, var det plutselig noen som nevnte iste, eller mer eksakt; is av te, og jeg hentet frem min gamle ismaskin. Jeg elsker iskrem, og har hatt min Gaggia Gelato iskremmaskin i snart 20 år. Den går fortsatt som en drøm, og gjør islaging til en lek. Så til helgen skal jeg nok engang lage denne eksotiske Chai-te iskremen, som har alle smaker via jul og kald vinter til hete sommerdager. Is er den perfekte finalen på en velsmakende middag, og enda bedre om den blir så god som denne.

CHAI-TE ISKREM

Du trenger:

 • 5 dl  melk
 • 2,5 dl kremfløte
 • 100 g demarara sukker
 • 2 ss svart te
 • ½ ts malt kanel
 • ¼ ts malt muskat
 • ¼ ts malt ingefær
 • 1/8 ts malt kardemomme
 • 1/8 ts malt nellik

Slik gjør du:

 1. Varm melken til det nesten koker, og ta den av varmen.
 2. Tilsett te og la det trekke noen minutter.
 3. Ha i sukker og krydder. Rør om til sukkeret blander seg godt, og la det koke i 15 min. Sil tebladene fra blandingen, og la det avkjøles i kjøleskapet.
 4. Når melkeblandingen er avkjølt, mikser du inn fløten, og kjører det i iskremmaskinen til det er ferdig. Ca 25-35 minutter.

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Dessert, Matopplevelse, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , , , , , ,