Ka e det med kvinnfolk? Æ bare spør.. I dag skulle kona lage tredje og siste retten fra Godt Levert og Ole Martin Alfsens nydelige ukesmeny.

Jeg hadde nettopp avsluttet min daglige treningsøkt, var nydusjet og lå godt parkert på sofaen, klar for å nyte øyeblikket da hun skulle rope; «Kjære, middagen er klar!» For første gang i vårt 10-årige forhold hadde jeg overlatt kjøkkenet til kona, som skulle overraske meg med sin MasterChef-opptreden. Nå trår til og med mamma inn i pappas lekerom; kjøkkenet. Tenk for et kick for barna! Men neida. Plutselig dukket noen gamle venninner opp på uventet besøk, og dermed var alle løfter brutt. Da var det opp av sofaen, og pent tøfle inn på kjøkkenet, skulle jeg unngå å besvime av sult. Jeg måtte på med kjøkkenforkleet fordi jenteklubben skulle skravle, og det var jo snart tid for den årlige jenteturen, måtte jeg skjønne. Jeg vurderte å tviholde på forkjørsretten min, men hvordan ville det ta seg ut ovenfor de andre damene, når gubben ligger på sofaen og brøler etter middag. Jeg har jo trossalt et rykte som førsteelsker å bevare. Som den lydige gutten jeg er, endte jeg derfor selv opp med å lage middagen til frøknene. Hyggelig nok, men jeg skulle hatt muligheten til å ringe en venn… eller en kokk. Ole Martin Alfsen for eksempel. Du skulle hatt det tilbudet inkludert i pakken din? I morgen har mor nok en gang lovet middag til meg, og jeg venter i spenning.

Imellomtiden kjøler jeg meg ned med vaniljeis, som jeg heller espresso over idet jeg spiser den. Nydelig! Og en velfortjent trøst når damene svikter.

VANILJEIS PÅ ITALIENSK MED ESPRESSO

4-6 PERSJONER

Du trenger:

 • 420 ml FLØTE
 • 125 ml  MELK
 • 1 FRISK VANILJESTANG
 • 4 EGGEPLOMMER
 • 90 G SUKKER
 • 1 kopp varm espresso til hver porsjon

Slik gjør du:

 1. HA MELK OG FLØTE I EN STOR GRYTE.
 2. SKRAP VANILJEFRØENE AV STENGENE OG HA OPPI GRYTEN .
 3. HA OGSÅ STENGENE OPPI, DET ER MED Å GI SMAK.
 4. VISP EGGEPLOMMENE OG SUKKER SAMMEN TIL EGGEDOSIS, SAKTE I 10 MIN. TIL DET ER BLEKT OG TYKT.
 5. HA LITT VARM KREM I EGGEDOSISEN, OG BLAND DETTE.
 6. HA DERETTER ALT OVER I GRYTEN, OG  KOK OVER LAV VARME. NÅR DET NESTEN NÅR KOKEPUNKTET OG ER TYKT, HELLES DETTE OVER I EN BOLLE TIL AVKJØLING. KJØRES SÅ I ISMASKINEN TIL DEN ER FERDIG. SERVER MED EN KOPP VARM ESPRESSO, SOM HELLES OVER ISEN VED SERVERING.

Bli med på praten! 5 kommentarer

 1. Morsom og God story!

  > Kort svar fra mobil. jan villard / 900 30 250

  > Den 19. mars 2014 kl. 15:04 skrev «Trøffelhelt» : > > >

  Svar
 2. Vil ha is !!

  Svar
 3. Hvor i landet finnes dette tilbudet. Bare i Oslo eller. Bor ved Tønsberg.

  Svar
  • Hei Marit, takk for mail. Her er svaret fra Ole Martin Alfsen: Vi leverer i Oslo og ned til Halden i øst og Skien i vest. Kristiansand , Stavanger Haugesund Bergen Aalesund Molde Bodø Trømsø og mjøsbyen (Hamar, Lillehammer osv) folk kan sjekke sitt postnummer på våre nettsider – er ikke deres nummer registrert – send forespørsel 🙂

   Svar

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Dessert, Matopplevelse

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , ,