Ingen flere unnskyldninger fra mors side. Dette var dagen da siste Godt Levert-boks ble pakket ut på kjøkkenbenken, og etter en litt turbulent start, rullet retten trygt på plass ved hjelp av kjøreplanen fra Ole Martin Alfsen.Jeg kunne ikke slenge meg likegyldig på sofaen for andre dag på rad, så det ble et par trippende turer ut på kjøkkenet, for å lage meg noen «vente-espressoer». Dæsken, for et kaos det var i begynnelsen, og det hjalp iallfall ikke da hun oppdaget skyggen av en plystrende barista i bakgrunnen. En lett stresset MasterChef-mama prøvde å manøvrere ingrediensene ut av esken. Sjalåttløker ble til rødløker, og så mente hun at det var alt for mye med en hel squash i retten. Det tørna fullstendig da hun oppdaget at det sto salvie i oppskriften. Hvor pokker var det blitt av den? stønnet hun oppgitt, mens hun saumfarte esken, kjøleskapet og benken. Da jeg trådte til med min enkle selvlærte kokke-psykologi allà Jamie Oliver, roet heldigvis ting seg, og mor fikk hentet seg inn. Så leverte hun en kongerett som skapte en lang grådighets-pause rundt bordet. Kristoffer på 16 år spiste doble porsjoner, og Milla på 6 år smilte oppmuntrende til sin mor under hele måltidet ( etter instrukser fra undertegnede). For et strålende måltid dette ble, og husets nye MasterChef, har i hele kveld bladd i kokebøker hun har ignorert i 10 år. Dette lover godt for fremtiden.

Kremet pasta med kylling, bacon og salvie

4 personer

Du trenger:

 • 400-500 g tagliatelle
 • 100 g bacon – strimlet
 • 1 ss olje /smør
 • 400 g kyllingbryst uten skinn
 • 1 sjalottløk – finhakket
 • 1-2 fedd hvitløk
 • 1 squash – i terninger eller lange tynne strimler
 • 1 tomat – i små terninger
 • 2 dl lett creme fraiche
 • Litt av kokevannet fra pastaen, evt. litt buljong
 • 15 g fersk salvie – strimlet
 • Salt og pepper
 • Olivenolje til steking

Slik gjør du:

 1. Sett over vann til pasta og kok etter anvisning på pakken. Strimle baconet og stek i en stekepanne på middels varme.
 2. Mens baconet steker, skjærer du kyllingbrystet i «gaffelbiter». Hakk sjalottløk, hvitløk, squash og tomat.
 3. Når baconet er sprøtt, skrur du opp varmen og tilsetter kyllingen sammen med salvie, sjalottløk, hvitløk og squash (se tips). Stek til kyllingen har blitt gyllen på utsiden, men ikke helt gjennomstekt.
 4. Ha i tomat og la det surre med før du tilsetter creme fraiche og litt av kokevannet fra pastaen. Smak til med salt, pepper og evt. litt sitron.

Tips: Salvie har en kraftig smak og kan oppleves som voldsom hvis man spiser/tygger på bladene. Vil du unngå biter av salvie, kan du fint legge i hele blader, evt. også hele kvasten. Den er lettere å plukke ut mens man spiser.

Bli med på praten! 1 kommentar

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Matopplevelse, Middag, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , ,