Det er andre dag i prosjektet Godt Levert, og fremdeles smiler familien fra øre til øre. Gode råvarer, enkle oppskrifter og deilige smaker blir alltid suksess. Nakkekoteletter har jo svingt godt i denne familien før, og gjør det igjen. Gleder meg nå bare til fremtiden, for imorgen skal min kone lage neste rett. Sofaen, «here we come»…he, he….

Nakkekoteletter med røtter og ingefær

4 personer

Du trenger:

  • 250 g basmatiris
  • 3 1/2 dl vann
  • salt
  • 650 g nakkekotelett uten bein
  • 2 ss olje
  • salt og pepper
  • 400 g kuttede gulrøtter og kålrot
  • 1 rødløk
  • 2 hvitløksfedd – grovhakket
  • 1 ss revet ingefær
  • saften av 1/2 lime
  • 1 liten bunt koriander
  • 1 dl lett creme fraiche
  • 50 g mango chutney
  • saften av 1/2 lime
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Følg anvisningen på rispakken, og gi den et rask oppkok, og la den deretter småputre i 12 min under lokk. Sett ovnen på 150 grader.
  2. Ha de kuttede røttene i en vid kjele. Legg de tett i tett i kun ett lag. Fyll på med vann så det nesten dekker. Sett over til koking.
  3. Krydre kotelettene med salt og pepper. Brunes på høy varme i olje til de har en fin og gyllen farge. Legges så på et ildfast fat og settes i ovnen. Stekes videre til de er gjennomstekt med fremdeles saftige, 10 minutter. La kotelettene gjerne hvile i 5 minutter før de serveres.
  4. Bland sammen creme fraiche, mango chutney og smak til med salt, pepper og litt lime.
  5. I samme stekepanne som du stekte kjøttet, med fettet fremdeles i, freser du løk, hvitløk og revet ingefær. Fres til løken er myk, tilsett røttene i panna og stek videre i et par minutter. Smak til med salt, pepper og lime (se tips). Dryss med koriander ved servering.

Tips: For en mer smakfull saus, kan du også smake til med litt revet ingefær, chili og koriander.

Av Jørn Hoel/Foto:Stian Broch

Join the conversation! 4 Comments

  1. Å det der såg jo veldig godt ut 🙂 Kanskje det må testes på hytta i helga, nakkekoteletta e jo snadder 😀 Glede mæ tell neste gode ide fra dæ.

    Svar
    • Tusen takk. Det ble slik at jeg lagde igjen i dag, og det er bare super godt. Prøv det og send en god tanke til Ole Martin Alfsen når du lager det.Jørn

      Svar
  2. Testa denne retten i dag, det smakte fortreffelig. Gleder meg til å teste ut flere av dine oppskrifter og tips, Tusen takk for at du deler. Hilsen fra Søgne

    Svar
    • Hei igjen, oppskriften er altså fra Godt Levert med Ole Martin Alfsen, og jeg er helt enig. Det er slående god. Jeg har allerede laget den 2 dager, siden min kone fikk venninder på besøk mitt i Godt Levert programmet, måtte jeg ty til extra laging av koteletene. Og de er bare gode!jørn

      Svar

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategori

Historier, Matopplevelse

Stikkord

, , , , , , , , , , , ,